image Breakfast at Tiffany’s: Audrey & Anne image Klassieker: 12 Angry Men (35mm)

A Clockwork Orange (1971)

Regisseur: Stanley Kubrick
Met: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling:
Info: 1971 | VS | 136 min.

A Clockwork Orange (1971)

Overdag is Alex de luie student, maar in de avond is hij onderdeel van een groep tieners die elke avond op stap gaan om een spoor van vernieling achter te laten: ze terroriseren willekeurige voorbijgangers, rivaliserende bendes en elkaar. ALs Alex opgepakt wordt, doet hij ,met strafvermindering in ’t vooruitzicht,  mee met wetenschappelijke experimenten die hem ongevoelig voor geweld zouden moeten maken.

Alex geniet van buitensporig geweld en de angst die hij daarmee oproept. De bulderende passages in Beethovens symfonieën (‘’Heroïca’’) lijken hem op te zwepen. Eenmaal opgepakt tracht de overheid Alex te deconditioneren door hem, de ogen opengesperd, naar overdoses geweldsopnamen te laten kijken. De beklemmende vraag: is hij te genezen of bestaan er mensen  wiens wezenkenmerk de ongeneeslijke pathologie is?

Kubricks verfilming van Anthony Burgess’ gelijknamige roman zorgde bij uitbreng voor een schandaal. Verheerlijkte de film geweld of was ze een waarschuwing tegen een almachtige overheid die zijn onderdanen wil hersenspoelen?

Voor het reserveren van kaartjes kunt u gebruik maken van het onderstaande formulier. Let op: dit formulier is simpel en weet niet wanneer de voorstellingen zijn. Controleer graag van te voren of het tijdstip dat u aanvinkt daadwerkelijk mogelijk is.

Name:*
E-mail:*
Select:*
Datum:*
Tijd voorstelling:*
Aantal kaartjes:*

Filmladder
Maandag 27 maart
Dinsdag 28 maart
Woensdag 29 maart
Donderdag 30 maart
Vrijdag 31 maart
Zaterdag 1 april
Zondag 2 april
Maandag 3 april
Dinsdag 4 april
Woensdag 5 april
Vrijdag 7 april
Zondag 9 april
Donderdag 13 april
Vrijdag 14 april
Zondag 16 april
Donderdag 20 april
  • 21:00 - Cry Freedom
Vrijdag 21 april
Zondag 23 april
Vrijdag 28 april
Zondag 30 april
Donderdag 4 mei
Newsletter