image Café Cineville: Kill Bill Volume 2 (35 mm) image Bram Fischer

Café Cineville: Kill Bill Volume 1 (35 mm)

Regisseur: Quentin Tarantino
Met: Uma Thurman, David Carradine, Lucy Liu, Daryl Hannah
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Info: 2003 | VS | 111 min.

Vertoning: 5 & 19 mei, 23:00 uur

Kill Bill: Volume 1

Nadat The Bride (Uma Thurman) uit een 5 jaar durende coma ontwaakt, wil ze maar één ding: Bill vermoorden inclusief alle sporen die naar hem leiden. Voordat The Bride in een coma kwam, was ze deel van de groep huurmoordenaars The Deadly Viper Assassination Squad, Waar Bill de leider van is. Het besluit om de groep te verlaten betekende toen bijna haar einde.

De film laat zich het best kenmerken als een Kung-fu flick, waar een overdaad aan geweld, wraak en bloed op een kleurrijke manier de boventoon voeren. Het idee van Kill Bill is ontstaan toen Uma Thurman en Quentin Tarantino samen op de set van Pulp Fiction aan het praten waren over wat voor soort films ze nog zouden willen maken. Op Thurman’s 30ste verjaardag heeft Tarantino haar vervolgens de rol gegeven van The Bride.

Kill Bill: vol. 1 is het eerste deel van het tweedelige heldenepos van The Bride. Eigenlijk was de epos bedoeld als één geheel maar toen Tarantino weigerde te knippen in de bijna 4 uur durende film, is er uiteindelijk besloten om de film in twee delen uit te brengen. Een van de belangrijkste reden van Tarantino om er niet in te knippen is vanwege de veelvuldigheid aan subtiele verwijzingen en odes van Tarantino aan een paar van zijn favoriete films.

Kill Bill: Vol. 1 zal op 5 en 19 mei vertoond worden, om 23:00 uur. Het vervolg, Kill Bill: Vol. 2 zal op 12 en 26 mei te zien zijn, wederom om 23:00 uur.

Voor het reserveren van kaartjes kunt u gebruik maken van het onderstaande formulier. Let op: dit formulier is simpel en weet niet wanneer de voorstellingen zijn. Controleer graag van te voren of het tijdstip dat u aanvinkt daadwerkelijk mogelijk is.

Name:*
E-mail:*
Select:*
Datum:*
Tijd voorstelling:*
Aantal kaartjes:*

Filmladder
Dinsdag 30 mei
Woensdag 31 mei
Donderdag 1 juni
Vrijdag 2 juni
Zaterdag 3 juni
Zondag 4 juni
Maandag 5 juni
Dinsdag 6 juni
Woensdag 7 juni
Vrijdag 9 juni
  • 23:00 - Café Cineville: Requiem For A Dream
Zondag 11 juni
  • 21:00 - Klassieker: Seven Samurai
Woensdag 14 juni
Vrijdag 16 juni
  • 23:00 - Café Cineville: Requiem For A Dream
Zaterdag 17 juni
Zondag 18 juni
  • 21:30 - Klassieker: Seven Samurai
Vrijdag 23 juni
  • 23:00 - Café Cineville: Requiem For A Dream
Zondag 25 juni
  • 21:00 - Klassieker: Seven Samurai
Vrijdag 30 juni
  • 23:00 - Café Cineville: Requiem For A Dream
Newsletter