image Raging Bull

Certain Woman

Regisseur: Kelly Reichardt
Met: Laura Dern, Kristen Stewart, Michelle Williams
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Info: 2016 | VS | 107 min.

Certain Woman

Tegen de achtergrond van het indrukwekkende berglandschap van Montana proberen vier vrouwen het leven zo in te richten dat het aan hun eisen en verlangens voldoet. In haar nieuwste film laat Kelly Reichardt (Wendy and Lucy, Meeks’ Cutoff) zien hoe de dagelijkse levens van de vrouwen elkaar raken. Koppige doorzetters zijn ze allemaal, maar ook wat eenzaam.

Sterke vrouwen die hun eigen plan trekken maar toch oog hebben voor de mensen om hen heen: met films als Old Joy (2005), Wendy and Lucy (2008) en de minimalistische western Meek’s Cutoff (2010) zette de Amerikaanse regisseur Kelly Reichardt (1964) verrassende portretten neer van vrouwen die zich koppig staande houden, ook al kunnen ze niet altijd hun omgeving naar hun hand zetten en worden hun – onuitgesproken – verlangens niet altijd ingelost.

In haar nieuwste productie Certain Women zijn het de levens van twee advocaten, een boerin en een (overambitieuze) moeder die elkaar kruisen. Laura (Laura Dern) is een aardse, nuchtere advocate die het aan de stok krijgt met een cliënt. Gina (Michelle Williams), moeder en echtgenote, zet alles op alles om haar droom van een zelfgebouwd huis te verwezenlijken, en de boerin (Lily Gladstone) heeft een oogje op Elizabeth (Kristen Stewart), een advocate die avondonderwijs voor volwassenen verzorgt.

Zorgvuldig en elegant smeedt Reichardt de verschillende verhaallijnen aaneen tot een subtiel vignet van alledaagse levens waarin de verlangens en teleurstellingen van de hoofdpersonen invoelbaar worden gemaakt; tegelijkertijd is de film een ode aan de vindingrijke can do-mentaliteit van de Amerikanen: geen van de hoofdpersonen zit bij de pakken neer.

Met Laura Dern, Lily Gladstone, Kristen Stewart en Michelle Williams. Winnaar Beste Film London Film Festival 2016.

…een van de bijzonderste filmminiaturen van het jaar…emotioneel zo rijk en complex dat het je tot tranen kan roeren… (**** NRC Handelsblad)

..geduldig, invoelend geobserveerde scènes… (**** Het Parool)

In stilte werkt regisseur Kelly Reichardt aan een prachtig oeuvre, vol van rake observaties…bijzonder knap gemaakt…fraaie camerawerk…finesses van het acteerwerk…scherp en vol mededogen…meesterstuk. (**** De Volkskrant)

Voor het reserveren van kaartjes zijn wij telefonisch te bereiken op: 020- 223 2415.
Ook kunt u mailen naar: info@uitkijk.nl

Filmladder
Maandag 24 juli
Dinsdag 25 juli
Woensdag 26 juli
Donderdag 27 juli
Vrijdag 28 juli
Zaterdag 29 juli
Zondag 30 juli
Maandag 31 juli
Dinsdag 1 augustus
Woensdag 2 augustus
Vrijdag 4 augustus
  • 23:00 - Café Cineville: Human Traffic
Zondag 6 augustus
Woensdag 9 augustus
  • 21:00 - The General
Vrijdag 11 augustus
  • 23:00 - Café Cineville: 24 Hour Party People
Zondag 13 augustus
Woensdag 16 augustus
  • 21:00 - The General
Vrijdag 18 augustus
  • 23:00 - Café Cineville: Human Traffic
Zondag 20 augustus
Woensdag 23 augustus
  • 21:00 - The General
Vrijdag 25 augustus
  • 23:00 - Café Cineville: 24 Hour Party People
Zondag 27 augustus
Woensdag 30 augustus
  • 21:00 - The General
Newsletter