image Uitkijk Specials: Eye Catchers image The Death of Stalin

Der Hauptmann

Regisseur: Robert schwentke
Met: Max Hubacher, Milan Peschel, Frederick Lau
Gesproken taal: Duits
Ondertiteling: Nederlands
Info: 2018 | DU | 118 min.

Der Hauptmann

Tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog vindt een jonge Duitse soldaat die vecht voor zijn leven een uniform van een hoge Nazi-officier. In het uniform neemt de jongen de monsterlijke identiteit aan van de mannen aan wie hij probeert te ontsnappen.

Duitsland, maart 1945. De Tweede Wereldoorlog loopt op zijn eind, maar het vechten gaat nog altijd door. Anarchie en willekeurige moorden nemen de overhand. Na een Amerikaanse luchtaanval raakt de Duitse soldaat Willi Herold gescheiden van zijn legereenheid waarna hij ervan wordt verdacht een deserteur te zijn. Op de vlucht voor zijn belagers vindt hij het uniform van een officier wat hem de kans biedt om te ontkomen.

De omstandigheden dwingen hem echter steeds meer in zijn rol als officier en al snel neemt hij de monsterlijke gedaante over van de Nazi’s waar hij zo graag aan wil ontsnappen. Vermomd als Hauptmann Herold verzamelt Willi Herold soldaten om een denkbeeldige opdracht uit te voeren die hij persoonlijk van Hitler zelf zou hebben gekregen.

Filmladder
Wednesday 23 May
Thursday 24 May
Friday 25 May
Saturday 26 May
Sunday 27 May
Monday 28 May
Tuesday 29 May
Wednesday 30 May
Monday 4 June
Tuesday 5 June
Wednesday 6 June
Tuesday 12 June
Tuesday 19 June
Tuesday 26 June
Tuesday 3 July
Tuesday 10 July
Tuesday 17 July
Tuesday 24 July
Tuesday 31 July
Newsletter