image South Africa & Film: Come Back, Africa image South Africa & Film: District 9

Green Street Hooligans

Regisseur: Lexi Alexander
Met: Elijah Wood, Charlie Hunnam, Roxx McCall
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Info: 2005 | VS | 109 min.

Vertoning: 31 maart, 23:00 uur

Green Street Hooligans

De verheerlijking van geweld is zelden op zo’n menselijke manier naar voren gebracht. Regisseuse Lexi Alexander duikt in de subcultuur van de Britse voetbalclub West Ham United. Green Street Hooligans is een verhaal over vertrouwen, oprechtheid en de consequenties van het leven op de rand.

Matt Buckner (Elijah Wood), student journalistiek, wordt van Harvard afgestuurd nadat er drugs op zijn studentenkamer worden gevonden. Bang om tegen de aanklacht in te gaan, verhuist hij tijdelijk naar zijn zus en haar vriend. Hij raakt hier in contact met de beste vriend van zijn zwager; Pete. Samen met Pete gaat hij naar een wedstrijd van West Ham United, waarna zijn leven nooit meer hetzelfde zou zijn.

Green Street Hooligans vertaalt de zoektocht en het verlangen naar verbondenheid. Regisseur Lexi Alexander raakte gefascineerd door dit verlangen en de soms bijkomende aantrekkingskracht tot geweld.

“I think I have a responsibility as a film-maker to bring not only controversial subject-matter to the screen but also to inspire a thought process. I want to make films that make people walk out and say: ‘Wow, I really question if this is all right.'” – Lexi Alexander

Voor het reserveren van kaartjes kunt u gebruik maken van het onderstaande formulier. Let op: dit formulier is simpel en weet niet wanneer de voorstellingen zijn. Controleer graag van te voren of het tijdstip dat u aanvinkt daadwerkelijk mogelijk is.

Name:*
E-mail:*
Select:*
Datum:*
Tijd voorstelling:*
Aantal kaartjes:*

Filmladder
Maandag 27 maart
Dinsdag 28 maart
Woensdag 29 maart
Donderdag 30 maart
Vrijdag 31 maart
Zaterdag 1 april
Zondag 2 april
Maandag 3 april
Dinsdag 4 april
Woensdag 5 april
Vrijdag 7 april
Zondag 9 april
Donderdag 13 april
Vrijdag 14 april
Zondag 16 april
Donderdag 20 april
  • 21:00 - Cry Freedom
Vrijdag 21 april
Zondag 23 april
Vrijdag 28 april
Zondag 30 april
Donderdag 4 mei
Newsletter