Offshore Surf Festival

Howards End

Regisseur: James Ivory
Met: Vanessa Redgrave, Helena Bonham, Emma Thompson
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Info: 1992 | Verenigd Koninkrijk | 142 min.

Howards End

Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Emma Thompson en Vanessa Redgrave schitteren in dit fraai vormgegeven kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten aan de vooravond van WOI. De film toucheerde maar liefst negen Oscarnominaties en verzilverde er drie, waaronder die voor Beste Actrice. De heruitbreng van James Ivory’s verfilming van E. M. Forsters gelijknamige roman valt samen met de 25ste verjaardag van de film, die onlangs digitaal werd gerestaureerd (4K).

Emma Thompson speelt Margaret Schlegel, een vrouw uit de middenklasse die trouwt met de in zijn gevoelsleven nogal geremde weduwnaar Henry (Anthony Hopkins), een meer dan bemiddelde zakenman. Henry is terribly old fashioned, Margaret een moderne vrouw die voor haar gevoelens uitkomt, ook al is haar huwelijk een nogal bizar verstandsarrangement. Wat volgt is een beklemmende vertelling over rivaliserende families, liefdesverwikkelingen, het behoud van een landgoed – Margaret erft Howards End na het overlijden van Henry’s eerste vrouw – en klassentegenstellingen in het Edwardiaanse tijdperk.

Howards End is een stijlvol, scherp portret van het Engeland rond 1910, een strenge standenmaatschappij waar de sociale afkomst de koers van levens bepaalt. De film werd genomineerd voor negen Oscars, waarvan er drie werden verzilverd (beste art-direction, beste vrouwelijke hoofdrol en beste niet-originele scenario). Emma Thompson won ook een Golden Globe voor haar vertolking van de rol van Margaret Schlegel, Helena Bonham Carter kreeg een BAFTA Award (beste vrouwelijke bijrol).

Voor het reserveren van kaartjes kunt u gebruik maken van het onderstaande formulier. Let op: dit formulier is simpel en weet niet wanneer de voorstellingen zijn. Controleer graag van te voren of het tijdstip dat u aanvinkt daadwerkelijk mogelijk is.

Name:*
E-mail:*
Select:*
Datum:*
Tijd voorstelling:*
Aantal kaartjes:*

Filmladder
Woensdag 28 juni
Donderdag 29 juni
Vrijdag 30 juni
Zaterdag 1 juli
Zondag 2 juli
Maandag 3 juli
Dinsdag 4 juli
Woensdag 5 juli
Vrijdag 7 juli
Zondag 9 juli
Woensdag 12 juli
Vrijdag 14 juli
Zondag 16 juli
Vrijdag 21 juli
  • 23:00 - Café Cineville: Kids
Zondag 23 juli
  • 20:00 - Zomergasten (live)
Woensdag 26 juli
Vrijdag 28 juli
  • 23:00 - Café Cineville: Hard Eight
Zondag 30 juli
  • 20:00 - Zomergasten (live)
Zondag 6 augustus
  • 20:00 - Zomergasten (live)
Zondag 13 augustus
  • 20:00 - Zomergasten (live)
Zondag 20 augustus
  • 20:00 - Zomergasten (live)
Zondag 27 augustus
  • 20:00 - Zomergasten (live)
Newsletter