image Film & Filosofie: Teorema image The Theory of Everything

U I T K L I T: Vrouwelijke seksualiteit en daar voorbij

Regisseur: Mette Carla Albrechtsen, Lea Glob
Gesproken taal: Deens
Ondertiteling: Engels
Info: 2016 | Denemarken, Noorwegen | 80 min.

Vertoning: 22 maart, 21:00

U I T K L I T: Vrouwelijke seksualiteit en daar voorbij

Op donderdag 22 maart verandert de Uitkijk in een UITKLIT: onze rood-pluchen foyer zal iedereen een warm en sensueel welkom heten. Alles draait deze avond om vrouwelijke seksualiteit. Als hoofdfilm wordt de Deense taboe-doorbrekende documentaire Venus (2016) vertoond, waarin vrouwen openlijk vertellen over hun seksuele fantasieën en frustraties. De randprogrammering bestaat uit een kort verhaal over voorbind-dildo’s door Sofie Lakmaker, Pussy&Penis Tutorials van Izabella Finch, een column van Daan Borrel, en de Mail & Female die vingeren en yonimassage zullen verheffen tot een kunst die iedereen kan leren. Tot slot, en niet onbelangrijk, schenken wij zinnenprikkelende drankjes.
 
PROGRAMMA
 
The Pussy&Penis Tutorials | IZABELLA FINCH
IZABELLA Finch a.k.a. Priestess Pussylicious, is onder andere performer, eco-feminist, cabaretier en danser met de missie om gigglegasms te veroorzaken als medicijn voor de massa.
 
De Black Giant | SOFIE LAKMAKER
Sofie Lakmaker kan zowel meesterlijk schrijven als vertellen. Binnenkort wordt haar eerste verhaal met de titel De geschiedenis van mijn seksualiteit gepubliceerd in een bundel van Das Mag.
 
Workshop yonimassage & vingeren | MAIL & FEMALE
Mail&Female, de sekspositieve winkel op de Nieuwe Vijzelstraat, is een fenomeen. In tegenstelling tot sekswinkels gericht op mannen, zet de Mail&Female sinds 1988 vanuit een vrouwelijke invalshoek de toon voor een nieuw imago van seks(producten).
 
Column | DAAN BORREL
Journalist en schrijver Daan Borrel schrijft het liefst over seksualiteit. Volgende maand verschijnt haar boek Soms is liefde dit, over het lichaam, seksualiteit en verlangens. (http://www.debezigebij.nl/boeken/naar-je-benen-kijken/)
 
Documentaire VENUS | Lea Glob en Mette Carla Albrechtsen
In Venus kijken jonge vrouwen de kijker recht aan terwijl ze vertellen over hun seksuele verlangens, frustraties, ervaringen en onzekerheden. Hoewel de vrouwen achter de documentaire in eerste instantie een film wilden maken om hun eigen seksuele verlangens en frustraties beter te begrijpen, werd tijdens de opnames duidelijk dat deze intieme casting zelf de uiteindelijke film moest worden.
 
Tickets: regulier 11,50 // korting 10 // Cineville 1,50 toeslag
Bij de prijs zit het welkomstdrankje inbegrepen!
 
Deze avond is onderdeel van /// PROJECT FEMME ///
 
In de maand maart zullen de thema’s feminisme, gendergelijkheid en seksualiteit centraal staan bij Project Femme. Femme is zowel het woord voor ‘vrouw’ in het Frans, als een term die binnen de queer-scene gebruikt wordt voor vrouwelijkheid ongeacht gender of seksualiteit. Zo breekt de term met het idee van vrouwelijkheid als vaststaand gegeven, enkel toebehorend tot een specifiek gender. Binnen het programma van Project Femme streven wij dan ook naar een inclusieve vorm van gendergelijkheid. Deze gaat voorbij aan traditioneel en koloniaal binair man-vrouw denken, de nadruk op witte (cis) vrouwen binnen het feminisme, en de oppressie van seksualiteiten. Iedereen is welkom, ongeacht zijn, haar of hun achtergrond en identiteit. Er is voor ieder wat wils: het programma zal uiteenlopen van lezing naar feest, van film naar workshop, van eten naar expo, en nog veel meer.
 
Project Femme is een initiatief en samenwerking vanuit de verschillende projecten van Stichting Kriterion. Filmtheater Kriterion, Studio/K, Shell Kriterion, ‘Skek, Filmtheater de Uitkijk organiseren gedurende de Internationale Vrouwenmaand in maart (2018) gezamenlijk een programma.
Filmladder
Tuesday 20 March
Wednesday 21 March
Thursday 22 March
Friday 23 March
Saturday 24 March
Sunday 25 March
Monday 26 March
Tuesday 27 March
Wednesday 28 March
Thursday 29 March
Sunday 1 April
Monday 2 April
Wednesday 4 April
Sunday 8 April
Sunday 15 April
Sunday 22 April
Sunday 29 April
Newsletter