image Lady Macbeth Offshore Surf Festival

Klassieker: Seven Samurai

Regisseur: Akira Kurosawa
Met: Takashi Shimura, Toshiro Mifune, Yoshio Inaba
Gesproken taal: Japans
Ondertiteling: Engels
Info: 1954 | Japan | 207 min.

Klassieker: Seven Samurai

Het feodale, 16e-eeuwse Japan wordt geteisterd door oorlogen en rondtrekkende bendes. Eén van die bendes heeft het gemunt op de oogst van een klein boerendorp, maar de bendeleden besluiten pas terug te komen als er geoogst is. De boeren van het dorp besluiten uit angst samoerais in te huren. Ondanks het feit dat de boeren maar een uiterst magere loon kunnen betalen slagen ze erin zeven zwaardvechters te vinden die hun dorp verdedigen.

Een van hen is Kikuchiyo (Toshiro Mifune), een wannabe-samoerai die zelf in een boerendorp is opgegroeid. Hij veracht de boeren en verlangt naar het roemrijke ridderlijke leven. De boeren zijn op hun beurt niet blij met de samoerai en behandelen hen slecht. De wijze strijder, Kambei Shimada (Takashi Shimura) slaagt er echter in de twee partijen dichter bij elkaar te brengen om zich voor te bereiden op de aanval van de bandieten.

Regisseur Kurosawa heeft met de klassieker Seven Samurai  een briljant en schalks meesterwerk geproduceerd. Voor het eerst in zijn carrière maakte hij bij deze productie gebruik van een methode, die later één van zijn kenmerken zou worden. Hij gebruikte voor de opnames meerdere camera’s tegelijk om later door middel van montage de spanning te verhogen. Tegenwoordig is dat natuurlijk gesneden koek maar in die tijd was het een revolutionair idee en het heeft veel filmmakers beïnvloed. Ook is Seven Samurai is een van de duurste Japanse films aller tijden. Meer dan 30.000 mensen werkten eraan mee en er werd langer dan een jaar gedraaid.

‘Er zijn een aantal regisseurs van wie je op zijn minst één film meeneemt als je naar een onbewoond eiland zou worden gestuurd. De Japanner Akira Kurosawa is één van die regisseurs en zijn meesterwerk Seven Samurai laat je in zo een situatie zeker niet thuis liggen. Deze film is een klassieker van de bovenste plank die zijn weerslag heeft gehad op talloze films die erna kwamen.’ – Cineville

Voor het reserveren van kaartjes kunt u gebruik maken van het onderstaande formulier. Let op: dit formulier is simpel en weet niet wanneer de voorstellingen zijn. Controleer graag van te voren of het tijdstip dat u aanvinkt daadwerkelijk mogelijk is.

Name:*
E-mail:*
Select:*
Datum:*
Tijd voorstelling:*
Aantal kaartjes:*

Filmladder
Woensdag 28 juni
Donderdag 29 juni
Vrijdag 30 juni
Zaterdag 1 juli
Zondag 2 juli
Maandag 3 juli
Dinsdag 4 juli
Woensdag 5 juli
Vrijdag 7 juli
Zondag 9 juli
Woensdag 12 juli
Vrijdag 14 juli
Zondag 16 juli
Vrijdag 21 juli
  • 23:00 - Café Cineville: Kids
Zondag 23 juli
  • 20:00 - Zomergasten (live)
Woensdag 26 juli
Vrijdag 28 juli
  • 23:00 - Café Cineville: Hard Eight
Zondag 30 juli
  • 20:00 - Zomergasten (live)
Zondag 6 augustus
  • 20:00 - Zomergasten (live)
Zondag 13 augustus
  • 20:00 - Zomergasten (live)
Zondag 20 augustus
  • 20:00 - Zomergasten (live)
Zondag 27 augustus
  • 20:00 - Zomergasten (live)
Newsletter