Film & Filosofie: Uitkijk X DRIFT image Pop Aye (English subs)

Klassieker: The General (1926)

Regisseur: Clyde Bruckman & Buster Keaton
Met: Buster Keaton, Marion Mack, Charles Henry Smith
Gesproken taal: – 
Ondertiteling: Engels
Info: 1926 | VS | 79 min.

Klassieker: The General (1926)

Buster Keaton speelt machinist Johnny die zijn trein verliest met vriendin (Mack) aan boord. Hij steelt een andere locomotief en zet de achtervolging in wat resulteert in de meest memorabele achtervolging in de geschiedenis van de (stomme) film. Keaton behoort samen met Charlie Chaplin, Laurel and Hardy en Harold Lloyd tot de grootste slapstick acteurs uit de filmgeschiedenis. De zorgvuldig opgebouwde spanningsboog, verbijsterende visuele grappen en droogkomische humor maken The General tot een van de grote stille-filmklassiekers.

Johnny Gray (Buster Keaton) houdt in zijn leven van twee dingen: zijn trein (“The General”) en zijn Annabelle Lee. Als de burgeroorlog begint wordt hij geweigerd voor het leger, omdat hij meer waarde heeft als machinist. Annabelle denkt dat haar vriendje een lafaard is. Spionnen van de Unie veroveren The General met Annabelle aan boord. Het is nu aan Johnny om zijn beide geliefden te redden.

In 1862 kaapten een groep Noordelijke saboteurs de locomotief ‘De Generaal’ in Georgia. In Zuidelijk Tennessee werd de trein onderschept en de saboteurs opgehangen. William Pittenger schreef er het boek ‘The Great Locomotive Chase’ over, het bronmateriaal voor Buster Keatons kunststuk The General. Wat deze klassieker uniek maakt is de wijze waarop stunts ingezet werden. Alle stunts van Buster Keaton zijn namelijk gefilmd op een echte rijdende trein. Keaton voert gekke capriolen uit met een kanon, raakt verstrikt in de aandrijfstangen van de locomotief en stookt zich helemaal suf om de trein aan de gang te houden – die dan tóch van de brug afvalt, een voor die tijd (1926) geweldige stunt.

Voor het reserveren van kaartjes zijn wij telefonisch te bereiken op: 020- 223 2415.
Ook kunt u mailen naar: info@uitkijk.nl

Filmladder
Maandag 24 juli
Dinsdag 25 juli
Woensdag 26 juli
Donderdag 27 juli
Vrijdag 28 juli
Zaterdag 29 juli
Zondag 30 juli
Maandag 31 juli
Dinsdag 1 augustus
Woensdag 2 augustus
Vrijdag 4 augustus
  • 23:00 - Café Cineville: Human Traffic
Zondag 6 augustus
Woensdag 9 augustus
  • 21:00 - The General
Vrijdag 11 augustus
  • 23:00 - Café Cineville: 24 Hour Party People
Zondag 13 augustus
Woensdag 16 augustus
  • 21:00 - The General
Vrijdag 18 augustus
  • 23:00 - Café Cineville: Human Traffic
Zondag 20 augustus
Woensdag 23 augustus
  • 21:00 - The General
Vrijdag 25 augustus
  • 23:00 - Café Cineville: 24 Hour Party People
Zondag 27 augustus
Woensdag 30 augustus
  • 21:00 - The General
Newsletter

Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, string given in /srv/psa04/uitkijk.nl/httpdocs/wp-content/themes/reload-child/functions.php on line 42