image Double Indemnity image Under the Silver Lake

Modern Tales: Big Fish

Regisseur: Tim Burton
Met: Albert Finney, Ewan McGregor, Jessica Lange
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Info: 2003 | VS | 125 min.
Vertoning: 28 augustus en 25 september

Big Fish

In augustus en september staat Uitkijk Specials in het teken van moderne sprookjes voor volwassenen; verhalen die de realiteit ontstijgen en de waarheid bevragen. Van twee identieke meisjes die niet van elkaars bestaan afweten en droomnachtmerries over volwassen worden tot een pathologische verhalenverteller die verliefd wordt op een tweekoppige vrouw. Stap even uit de werkelijkheid en laat je betoveren door deze Modern Tales!

Iedere dinsdagavond in augustus en september 22:00 zie je in Uitkijk Specials: Modern Tales afwisselend de films La Double Vie de Véronique, Valerie and Her Week of Wonders, The Sweet Hereafter en Big Fish.

Een gefrustreerde zoon probeert feit van fictie te onderscheiden in het leven van zijn stervende vader Edward Bloom; is hij een onverbeterlijke verhalenverteller, of een fantasierijke leugenaar?

Vreemde personages en fantasievolle toverwerelden zijn in de loop van zijn carrière het handelsmerk geworden van regisseur Tim Burton (o.m. Edward Scissorhands, Sleepy Hollow en Alice in Wonderland). In Big Fish is het niet anders: de oude Edward Bloom heeft een bijzonder avontuurlijk leven geleid. Iets waarover hij graag uitvoerig vertelt. Sterker, hij vertelt de verhalen telkens weer. Zijn zoon Will, die de verhalen kan dromen, wil nu wel eens weten wat ervan waar is. Met een all-star cast: Albert Finney, Jessica Lange, Ewan McGregor, Helena Bonham Carter, Danny DeVito en Steve Buscemi.

Via een raamvertelling zien we hoe Edward in zijn jonge jaren bevriend raakte met een reus, in een paradijselijk plaatsje kwam waar het gras op de straten groeide, een tweehoofdige vrouw ontmoette en verliefd raakte. Finney speelt de oude, bedlegerige man, McGregor de jongere, onweerstaanbare Edward. Zoals te verwachten bij Burton is de visuele kant van de film tiptop in orde (de scène met een veld vol narcissen vergeet je niet gauw). De fraaie Oscargenomineerde muziek is van Burtons vaste componist Danny Elfman.

Filmladder
Sunday 23 September
Monday 24 September
Tuesday 25 September
Wednesday 26 September
Thursday 27 September
Sunday 30 September
Monday 1 October
Sunday 7 October
Thursday 11 October
Sunday 14 October
Sunday 21 October
Sunday 28 October
Sunday 4 November
  • 21:00 - Klassieker: Le Petit Soldat
Sunday 11 November
  • 21:00 - Klassieker: Le Petit Soldat
Sunday 18 November
  • 21:00 - Klassieker: Le Petit Soldat
Sunday 25 November
  • 21:00 - Klassieker: Le Petit Soldat
Newsletter