image Modern Tales: Valerie and Her Week of Wonders image Uitkijk Specials: Modern Tales

Modern Tales: La Double Vie de Véronique

Regisseur: Krzyszstof Kieslowski
Met: Irène Jacob, Philippe Volter, Wladyslaw Kowaslski
Gesproken taal: Frans, Pools
Ondertiteling: Engels
Info: 1991 | FR, PL, NW | 98 min.
Vertoning: 7 augustus en 4 september

La Double Vie de Véronique

In augustus en september staat Uitkijk Specials in het teken van moderne sprookjes voor volwassenen; verhalen die de realiteit ontstijgen en de waarheid bevragen. Van twee identieke meisjes die niet van elkaars bestaan afweten en droomnachtmerries over volwassen worden tot een pathologische verhalenverteller die verliefd wordt op een tweekoppige vrouw. Stap even uit de werkelijkheid en laat je betoveren door deze Modern Tales!

Iedere dinsdagavond in augustus en september 22:00 zie je in Uitkijk Specials: Modern Tales afwisselend de films La Double Vie de Véronique, Valerie and Her Week of Wonders, The Sweet Hereafter en Big Fish.

Kieslowski’s film La Double Vie de Véronique verleidt je met weinig woorden en des te meer beeld en geluid, om te fantaseren over het gevoel ‘onvoltooid’ te zijn; over verlies, gemis en verlangen.

La Double Vie de Véronique gaat over twee vrouwen, de Poolse Weronika en de Franse Véronique, die niet van elkaars bestaan afweten, maar uitzonderlijk veel op elkaar lijken; ze zijn beiden zangeres, hebben dezelfde karaktertrekken en hebben hetzelfde meegemaakt.

“Altijd al had ik het gevoel op twee plaatsen tegelijkertijd te zijn. Hier en ergens anders. Het is moeilijk uit te leggen”, laat Kieslowski zijn personage Véronique zeggen. Zonder het te weten zijn Weronika en Véronique onlosmakelijk met elkaar verbonden en de hartproblemen die beide meisjes hebben zijn uiteindelijk de fatale oorzaak van het onbestemde gevoel van nostalgie.

Filmladder
Sunday 23 September
Monday 24 September
Tuesday 25 September
Wednesday 26 September
Thursday 27 September
Sunday 30 September
Monday 1 October
Sunday 7 October
Thursday 11 October
Sunday 14 October
Sunday 21 October
Sunday 28 October
Sunday 4 November
  • 21:00 - Klassieker: Le Petit Soldat
Sunday 11 November
  • 21:00 - Klassieker: Le Petit Soldat
Sunday 18 November
  • 21:00 - Klassieker: Le Petit Soldat
Sunday 25 November
  • 21:00 - Klassieker: Le Petit Soldat
Newsletter