image Verwacht: The Shape of Water image Een ode aan Philip Seymour Hoffman: The Master

Two Times Del Toro: Pan’s Labyrinth

Regisseur: Guillermo del Toro
Met: Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi López
Gesproken taal: Spaans
Ondertiteling: Engels
Info: 2006 | SP / ME / VS | 118 min.

Pan's Labyrinth

Naar aanleiding van de voorpremière van de nieuwste film van meesterverteller Guillermo del Toro – The Shape of Water – vertoont Filmtheater de Uitkijk een van del Toro’s bekendste werken; het al even sprookjesachtige Pan’s Labyrinth.

In het falangistische Spanje van 1944 speelt een horrorsprookje af over een meisje dat zich verliest in een duistere droomwereld, vol dieren en verhalen die normaal alleen in boeken voorkomen.

Een jong meisje, Ofelia, zit samen met haar hoogzwangere moeder opgescheept met een kwaadaardige stiefvader, een fascistische legerofficier. Terwijl hij meedogenloos jaagt op verzetsstrijders ontdekt zij een verborgen, magische wereld, waar ze onder andere een libelle met mensenhoofd, een raadselachtige Faun in een labyrint en een gigantische, kwaadaardige pad ontmoet.

Pan’s Labyrinth is bijzonder mooi vormgegeven. Een gruwelijk sprookje, dat zeker niet geschikt is voor kinderen. In de film lopen de gruwelen van de sprookjeswereld naadloos over in die van het Franco-regime in Spanje.

Filmladder
Wednesday 17 January
Thursday 18 January
Friday 19 January
Saturday 20 January
Sunday 21 January
Monday 22 January
Tuesday 23 January
Wednesday 24 January
Sunday 28 January
Tuesday 30 January
Wednesday 31 January
Thursday 1 February
Wednesday 7 February
Thursday 8 February
  • 21:00 - The Shape of Water
Thursday 15 February
Newsletter