image Seeing Sorrentino: La Grande Bellezza image Vriendenfilm: Blue Velvet

Seeing Sorrentino: Il Divo (35mm)

Regisseur: Paolo Sorrentino
Met: Toni Servillo
Gesproken taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Info: 2008 | IT | 110 min.

Il Divo

Eind oktober, begin november presenteert De Uitkijk de reeks ‘Seeing Sorrentino’! Drie films waarin regisseur Paolo Sorrentino prachtige scenario’s schetst van de Italiaanse cultuur en politiek. Door samenwerking met acteur Toni Servillo, die in alledrie de films de hoofdrol speelt, creëert hij een nauwe band die duidelijk te zien is in de drie indrukwekkende films.
Paolo Sorrentino portretteert de belangrijkste politicus in Italië na de Tweede Wereldoorlog: zevenmalig minister-president Giulio Andreotti. Deze wordt gespeeld door Toni Servillo, welke Andreotti weet neer te zetten als een dubbelzijdig personage; de politicus weet naar buiten toe een smetteloos imago op te houden, terwijl hij achter de schermen hechte relaties onderhoudt met de maffia. De film bestrijkt Andreotti’s laatste regering in begin jaren ’90, een periode waarin terreurdaden het nieuws bepalen en Andreotti door de overheid wegens zijn criminele banden ter verantwoording wordt geroepen.
Met flair geschoten en snel gemonteerd, geeft Il Divo een intrigerend beeld van de wereld van een pure machtspoliticus. De film straalt een bravoure uit die past bij een hoofdpersonage dat zich bewust is van zijn onaantastbaarheid. Ondanks een geruchtmakend proces werd Andreotti uiteindelijk niet veroordeeld; hij heeft tot lang na het tumult verschillende poltieke functies bekleed.
Dit is een 35mm vertoning.
Filmladder
Friday 19 October
Saturday 20 October
Sunday 21 October
Monday 22 October
Tuesday 23 October
Wednesday 24 October
Saturday 27 October
Sunday 28 October
Monday 29 October
Tuesday 30 October
Wednesday 31 October
Thursday 1 November
Sunday 4 November
  • 21:00 - Klassieker: Le Petit Soldat
Tuesday 6 November
Sunday 11 November
  • 21:00 - Klassieker: Le Petit Soldat
Monday 12 November
Tuesday 13 November
Sunday 18 November
  • 21:00 - Klassieker: Le Petit Soldat
Tuesday 20 November
Sunday 25 November
  • 21:00 - Klassieker: Le Petit Soldat
Tuesday 27 November
Newsletter