image De Vrienden van de Uitkijk presenteert: De Roverssymfonie image Kamermuziek X De Uitkijk

Simulacrum X De Uitkijk: Animal Farm

Regisseur: John Stephenson
Met: Pete Postlethwaite, Kelsey Grammer, Patrick Stewart, Julia Ormond
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Info: 1999 | VS | 91 min.
Vertoning: 28 februari

Animal Farm

Na de eerste editie van Simulacrum X De Uitkijk, wordt op woensdag 28 februari Animal Farm (John Stephenson, 1999) vertoond, in de aanloop naar de publicatie van het tweede nummer van dit jaar: ‘Het Andere Dier’!

De dieren van een boerderij komen met succes in opstand tegen hun menselijke eigenaar, maar wanneer ze zelf aan de macht zijn, leven ze onder een nog veel brutere tirannie.

Animal Farm (Nederlands: Dierenboerderij of Boerderij der dieren) is een roman van de Britse schrijver en journalist George Orwell. Het satirische verhaal, dat ook als moderne fabel of allegorie kan worden opgevat, gaat over een groep dieren die er genoeg van heeft om als slaven van de mensheid te moeten leven, en de macht in eigen handen neemt. Het loopt uiteindelijk, anders dan de meeste dieren zich ervan voorgesteld hadden, uit op een dystopische samenleving. Hun levensomstandigheden worden alleen maar slechter, in plaats van beter.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog schreef Brits schrijver George Orwell het boek Animal Farm. Orwell wilde met het boek waarschuwen tegen en kritiek leveren op totalitaire systemen. In het boek worden treffende vergelijkingen gevonden met het communisme. Zo kan de “Boerderij der Dieren” beschouwd worden als de USSR.

Filmladder
Thursday 22 February
Friday 23 February
Saturday 24 February
Sunday 25 February
Monday 26 February
Tuesday 27 February
Wednesday 28 February
Thursday 1 March
Sunday 4 March
Tuesday 6 March
Wednesday 7 March
Sunday 11 March
Tuesday 13 March
Sunday 18 March
Tuesday 20 March
Sunday 25 March
Tuesday 27 March
Newsletter