Speciale Programmering

Café Cineville

Naast de reguliere films stellen wij op wekelijkse, maandelijkse en jaarlijkse basis speciale programma’s samen.

Elke vrijdagavond om 23:00 uur vertoont De Uitkijk een moderne klassieker of een oude cultfilm op het witte doek. De bioscoop verandert in een heuse huiskamer; terwijl de werknemers meekijken vanuit de met kaarsjes verlichtte foyer, kunt u een goedkoop biertje uit onze kleine ijskast voorin de zaal pakken. Laat je samen met de andere bezoekers verrassen door verschillende soorten films; herleef de nostalgie, lach tranen met tuiten, of huil bij een tragisch drama. De bar blijft de gehele avond open zodat je tijdens de film kan genieten van koude drankjes of een snack.

Uitkijk Klassieker

Elke maand vertoont De Uitkijk vier keer een klassieker uit de jaren ‘40 en ‘50 voor de ware filmliefhebber. Op de zondagavond om 21.00 uur bent u welkom om uw weekend te verrijken met deze klassieker in het klassiekste filmtheater van Amsterdam.

Evenementen

Naast de vrijdag- en zondagavond organiseren we jaarlijks festivals zoals Film&Filosofie, Cine Latino, Uitkort, of eenmalige voorstellingen met een spreker of discussie na afloop van de film. 

Film&Filosofie

In maart en april verrijkt filmtheater De Uitkijk de stad Amsterdam met Film&Filosofie; een reeks van vier films waarin bijzondere sprekers aan de hand van door hen gekozen films een diepere filosofische reflectie inzichtelijk maken. Elke voorstelling wordt voorafgegaan door een introductie van de spreker. Deze zal de bezoekers zijn of haar filmkeuze toelichten, uitdiepen en in een breder filosofisch verband plaatsen. Na afloop van de voorstelling wordt het publiek uitgenodigd om met de spreker in discussie te gaan. Kortom, een zeldzame kans om in de bioscoopstoel geprikkeld en uitgedaagd te worden.

Uitkort

Met Uitkort bieden we de nog niet gevestigde filmmakers een platform om hun films op het witte doek te tonen. Het resultaat: een rijk filmprogramma met korte films gemaakt door jonge makers. Drama, stopmotion, komedie, thriller, documentaire; UITKORT zal je verrassen met allerlei soorten films.

Cine Latino 

In 2015 werd voor het eerst Cine Latino georganiseerd; een programma van Latijns-Amerikaanse films in samenwerking met het CEDLA.

“In Latin America a new generation is taking matters in its own hands. Who are they? And how do they shape their identity and redefine gender – and sexual relations within a context of emerging global influences, the rise of social mobility and the quest for social inclusion? In this film program we will see how young Latinos are portrayed in Latin American movies, but also how they are used by the filmmakers to convey their views on society.”

Podcastavond met Toendra

In 2016 organiseerde Filmtheater de Uitkijk voor het eerst in de geschiedenis een avond zonder film op het witte doek in samenwerking met de veelgeprezen podcast Toendra (VPRO/Solaparola). Deze avond zonder beeld maar mét geluid liet niet alleen prachtige verhalen horen, maar zoekt ook de grenzen en mogelijkheden op van een filmtheater.