image The Sound of Silence: Le Quattro Volte image Loving Vincent

The Sound of Silence: 3-Iron

Regisseur: Ki-duk Kim
Met: Seung-yeon Lee, Hee Jae, Hyuk-ho Kwon
Gesproken taal: Koreaans
Ondertiteling: Engels
Info: 2004 | KR | 88 min.
Vertoning: 13 februari, 13 maart

3-Iron

In film draait het allemaal om beeld en geluid, maar heb je ooit gedacht aan de kracht van de stilte? In de maanden februari en maart, vertoont de Uitkijk vier films die op een bepaalde manier bijzonder zijn in hun toepassing van stilte in film; op het gebied van thema, techniek en narratief. Want; spreken is zilver, maar zwijgen is goud.

In The Sound of Silence / Stilte in film draait de Uitkijk in februari en maart op dinsdagavond afwisselend No Country for Old Men, 3-Iron, Les Triplettes de Belleville en Le Quattro Volte.

In de film 3-Iron, ook wel Bin-Jip genoemd, leeft hoofdpersoon Tae-suk onopgemerkt in huizen van mensen die op reis zijn. Op een dag wordt hij betrapt door Sun-hwa, die gevangen is in een gewelddadige relatie. Ze gaan samen verder, maar met bijzonder weinig woorden.

Het centrale personage in Bin-Jip (wat “leeg huis” betekent) is geen gewone inbreker. De jongeman gebruikt na zijn ‘inbraak’ het toilet, de douche, een tandenborstel. Hij neemt eten uit de koelkast en pakt schone kleren uit de kast. Als wederdienst doet hij de was en verzorgt hij de planten.

Op een dag gaat hij een huis binnen dat niet leeg blijkt te zijn, waar hij Sun-wha ontmoet, waarna de stilte wordt voortgezet. De elfde film van de Zuid-Koreaanse autodidact Ki-duk Kim is wonderschoon. Volgens de regisseur is ieder mens een leeg huis, wachtend op iemand die de deur opent en hem of haar bevrijdt; wachtend op iemand die de leegte met warmte vult.

Filmladder
Thursday 22 February
Friday 23 February
Saturday 24 February
Sunday 25 February
Monday 26 February
Tuesday 27 February
Wednesday 28 February
Thursday 1 March
Sunday 4 March
Tuesday 6 March
Wednesday 7 March
Sunday 11 March
Tuesday 13 March
Sunday 18 March
Tuesday 20 March
Sunday 25 March
Tuesday 27 March
Newsletter