image The Sound of Silence: No Country for Old Men image The Sound of Silence: Le Quattro Volte

The Sound of Silence: Les Triplettes de Belleville

Regisseur: Sylvain Chomet
Met: Michèle Caucheteux, Jean-Claude Donda, Michel Robin
Gesproken taal: Frans, Portugees, Engels
Ondertiteling: Engels
Info: 2003 | FR | 78 min.
Vertoning: 20 februari en 20 maart (deze vertoning is ook toegankelijk met We Are Public)

Les Triplettes de Belleville

In film draait het allemaal om beeld en geluid, maar heb je ooit gedacht aan de kracht van de stilte? In de maanden februari en maart, vertoont de Uitkijk vier films die op een bepaalde manier bijzonder zijn in hun toepassing van stilte in film; op het gebied van thema, techniek en narratief. Want; spreken is zilver, maar zwijgen is goud.

In The Sound of Silence / Stilte in film draait de Uitkijk in februari en maart op dinsdagavond afwisselend No Country for Old Men, 3-Iron, Les Triplettes de Belleville en Le Quattro Volte.

In de veelbekroonde animatiefilm Les Triplettes de Belleville wordt wielrenner Champion ontvoerd tijdens een bergetappe in de Tour de France. Samen met de corpulente maar trouwe hond Bruno gaat zijn grootmoeder Madame Souza naar hem opzoek, waar omgevingsruis genoeg blijkt te zijn voor regisseur Sylvain Chomet.

Via de bezemwagen van de Tour de France belanden Madame Souza, haar kleinzoon en hond Bruno in de haven van Marseille en vervolgens in een metropool aan de andere kant van de Atlantische Oceaan belanden. Onderweg ontmoet Madame Souza drie excentrieke dames, die ooit onder de naam Les triplettes de Belleville beroemd waren als jazztrio.

In Sylvain Chomets nauwkeurige tekenstijl worden stadsgezichten en schimmige steegjes net zo liefdevol uitgewerkt als de gezichtsuitdrukkingen op de waterhoofden van de personages. Dialogen zijn vrijwel afwezig en muziek wordt spaarzaam ingezet: voor de juiste, ouderwetse sfeer heeft de regisseur aan omgevingsruis genoeg.

Filmladder
Thursday 22 February
Friday 23 February
Saturday 24 February
Sunday 25 February
Monday 26 February
Tuesday 27 February
Wednesday 28 February
Thursday 1 March
Sunday 4 March
Tuesday 6 March
Wednesday 7 March
Sunday 11 March
Tuesday 13 March
Sunday 18 March
Tuesday 20 March
Sunday 25 March
Tuesday 27 March
Newsletter