image Première-evenement Du Forsvinder: 6 oktober image The Sound of Silence: Les Triplettes de Belleville

The Sound of Silence: No Country for Old Men

Regisseur: Ethan Coen, Joel Coen
Met: Tomme Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Info: 2007 | VS | 122 min
Vertoning: 6 februari en 6 maart (deze voorstelling is ook toegankelijk met We Are Public)

No Country for Old Men

In film draait het allemaal om beeld en geluid, maar heb je ooit gedacht aan de kracht van de stilte? In de maanden februari en maart, vertoont de Uitkijk vier films die op een bepaalde manier bijzonder zijn in hun toepassing van stilte in film; op het gebied van thema, techniek en narratief. Want; spreken is zilver, maar zwijgen is goud.

In The Sound of Silence / Stilte in film draait de Uitkijk in februari en maart op dinsdagavond afwisselend No Country for Old Men, 3-Iron, Les Triplettes de Belleville en Le Quattro Volte.

No Country for Old Men is een duister misdaaddrama van de gebroeders Coen, over een texaanse redneck die ervandoor denk te kunnen gaan met de buit van een misgelopen drugsdeal. In No Country for Old Men van gebroeders Coen is er geen sprake van non-diegetisch geluid, wat wil zeggen dat alles wat je hoort, bestaat in de wereld van de film; geen voice-over, geen dramatiserende geluidseffecten en geen achtergrondmuziek.

De Texaanse redneck Llewelyn Moss (Josh Brolin) ontdekt in de woestijn de overblijfselen van een misgelopen drugsdeal. Een vrachtlading aan heroïne en een koffer met twee miljoen dollar liggen nog steeds tussen de dode mannen.

Wanneer Moss het geld meeneemt, haalt hij de woede op de hals van de criminelen. Ze sturen de psychopatische huurmoordenaar Chigurh (Javier Bardem) op hem af en zo ontstaat er een kettingreactie van geweld, waar zelfs de oude gedesillusioneerde sherrif Bell (Tommy Lee Jones) niet tegen opgewassen lijkt.

Het misdaaddrama was in 2008 de grote winnaar bij de Oscars. In totaal werden er vier meegenomen: Beste Film, Beste Regisseur, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Bewerkte Script. Van die laatste Oscar hebben de regisserende gebroeders Coen er nu twee. Ze wonnen het beeldje in 1996 ook al voor hun eerdere film Fargo.

Filmladder
Thursday 22 February
Friday 23 February
Saturday 24 February
Sunday 25 February
Monday 26 February
Tuesday 27 February
Wednesday 28 February
Thursday 1 March
Sunday 4 March
Tuesday 6 March
Wednesday 7 March
Sunday 11 March
Tuesday 13 March
Sunday 18 March
Tuesday 20 March
Sunday 25 March
Tuesday 27 March
Newsletter