image Lovers On the Run: The Doom Generation (1995) image Buddy

Twisted Von Trier: The House That Jack Built

Regisseur: Lars von Trier
Met: Matt Dillon, Uma Thurman
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Info: 2018 | 152 min.
LET OP: Momenteel is het alleen mogelijk om telefonisch te reserveren via 020-2232416.

The House That Jack Built

“twisted (adj.): strange and slightly unpleasant or cruel”
Deens regisseur Lars von Trier heeft een indrukwekkende doch controversiële carrière opgebouwd in de afgelopen 40 jaar. Zijn werk kenmerkt zich door de – inmiddels wereldberoemde – ‘Dogme 95′-stijl en de vele technologische innovaties. Onderwerpen in zijn films zijn veelal complex, existentiëel en confronterend. Ondanks deze lastige, soms nare subjecten heeft Von Trier deze toch op een grootse wijze met veel commercieel succes onder de aandacht kunnen brengen. That’s what we call twisted…

Verenigde Staten, de jaren ‘70. Gefaald architect en hyperintelligent sociopaat Jack (Matt Dillon) ontwikkelt zich over een periode van twaalf jaar tot een zeer ervaren seriemoordenaar. Als hij terugdenkt aan de moorden die hij heeft begaan, ziet hij ze stuk voor stuk als kunstwerken die zijn ‘carrière’ als moordenaar definiëren. Terwijl de politie hem op de hielen zit, neemt hij steeds meer risico’s bij de poging om zijn ultieme kunstwerk te creëren.

Een donker, surrealistisch en gemeen portret van een seriemoordenaar. Von Trier gaat diep in op geweld, kunst en de dualiteit van creatie en destructie.

Newsletter