image Uitkijk Specials: Sexy Cinema // Vicky Cristina Barcelona image Uitkijk Specials: Sexy Cinema // The Dreamers

Uitkijk Specials: Sexy Cinema // High Art

Regisseur: Lisa Cholodenko
Met: Ally Sheedy, Patricia Clarkson, Radha Mitchell
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling:
Info: 1998 | VS | 101 min.
Vertoning: 10 april, 8 mei

High Art

In de avonden kijk je het liefst goede films in het donker én in goed gezelschap: de lichten worden gedimd, de gordijnen sluiten, Uitkijkers schuiven aan en de vertrouwde bioscoopkoelkast met bier voor 2,- krijgt een nieuw leven. Wij presenteren Uitkijk Specials, iedere dinsdagavond om 22:00, met de beste films die iedere twee maanden wisselen aan de hand van een ander thema. In april en mei: Sexy Cinema.

De lente is begonnen en ook in de Uitkijk begint het te kriebelen. Buiten wordt het warmer, maar in onze zaal wordt het pas écht heet. In Sexy Cinema draait het allemaal om seks in film. Laat je verleiden door de meest zomerse, subtiele, speelse, expliciete en sexy seks op het witte doek. Seks, seks en nog eens seks. Seks!

Afwisselend vertonen we twee maanden lang iedere dinsdagavond The Dreamers, High Art, Vicky Cristina Barcelona en Feuchtgebiete.

Lucy Berliner, ooit een bekende fotografe, leeft in Manhattan met haar minnares Greta, ooit een succesvolle actrice die zich in de kringen van Fassbinder bewoog. De levenslust van de twee vrouwen wordt ontnomen door hun heroïneverslaving. Scrabbelen na het zetten van een shot lijkt het hoogst haalbare.

Wanneer onderbuurvrouw Syd, foto – editor van het blad ‘Frame’-  ontdekt dat Lucy jaren geleden een bekende fotografe was, wil ze Lucy herlanceren. Lucy leeft een beetje op en Syd raakt hevig gecharmeerd van haar, wat de relatie tussen Lucy en Greta onder druk zet, helemaal wanneer Lucy Syd introduceert in de geheimen van de Sapphische liefde.

Cholodenko’s eerste speelfilm werd door de vermaarde filmcriticus Roger Ebert geprezen als een waarachtig portret van lesbische liefde: ‘High Art is so perceptive and mature it makes similar films seems flippant’.

Filmladder
Wednesday 25 April
Thursday 26 April
Saturday 28 April
Sunday 29 April
Monday 30 April
Tuesday 1 May
Wednesday 2 May
Sunday 6 May
Tuesday 8 May
Wednesday 9 May
Sunday 13 May
Tuesday 15 May
Wednesday 16 May
Sunday 20 May
Tuesday 22 May
Sunday 27 May
Tuesday 29 May
Newsletter