image Uitkijk Specials: Sexy Cinema // High Art image Klassieker: Zabriskie Point (1970)

Uitkijk Specials: Sexy Cinema // The Dreamers

Regisseur: Bernardo Bertolucci
Met: Eva Green, Louis Garrel, Michael Pitt
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Engels
Info: 2003 | VK, FR, IT | 115 min.
Vertoning: 3 april, 1 mei, 29 mei

The Dreamers

In de avonden kijk je het liefst goede films in het donker én in goed gezelschap: de lichten worden gedimd, de gordijnen sluiten, Uitkijkers schuiven aan en de vertrouwde bioscoopkoelkast met bier voor 2,- krijgt een nieuw leven. Wij presenteren Uitkijk Specials, iedere dinsdagavond om 22:00, met de beste films die iedere twee maanden wisselen aan de hand van een ander thema. In april en mei: Sexy Cinema.

De lente is begonnen en ook in de Uitkijk begint het te kriebelen. Buiten wordt het warmer, maar in onze zaal wordt het pas écht heet. In Sexy Cinema draait het allemaal om seks in film. Laat je verleiden door de meest zomerse, subtiele, speelse, expliciete en sexy seks op het witte doek. Seks, seks en nog eens seks. Seks!

Afwisselend vertonen we twee maanden lang iedere dinsdagavond The Dreamers, High Art, Vicky Cristina Barcelona en Feuchtgebiete.

Liefde, film, waanzin en erotiek lopen hopeloos in elkaar over in dit verhaal van Bernardo Bertolucci (The Last Emperor). The Dreamers zoekt de grenzen op tussen een droomwereld en de werkelijkheid, tussen gezondheid en gekte – en gaat daar overheen.

Op een middag in Parijs ontmoet de Amerikaanse student Matthew (Michael Pitt) de mysterieuze tweeling Théo (Louis Garrel) en Isabelle (Eva Green). Deze ontmoeting leidt al snel tot een zinderende driehoeksverhouding, waarin bizarre spelletjes worden gespeeld en grenzen worden vergeten.

The Dreamers speelt zich af tegen de Parijse studentenrevoltes van 1968. In deze tijd waar iedereen de straat opgaat om te betogen tegen de ‘oude’ maatschappij, maken Matthew, Théo en Isabelle hun eigen wereld binnen de muren van hun appartement. De Amerikaanse Matthew is naïef wanneer hij de tweeling ontmoet, maar verliest al snel zijn onschuld – samen met die van hen. Ze zonderen zich meer en meer af, en leven samen in hun vreemde wereld waar film, erotiek en verwarring hoogtij vieren. Die droom kan echter niet voor eeuwig voort blijven duren…

Regisseur Bernardo Bertolucci staat bekend om zijn aandacht voor vormgeving en kleur in zijn films, een talent dat hij in The Dreamers wederom waar maakt. Het is een prachtig vormgegeven werk dat op zichzelf ook weer een ode aan de film is, en speelt met de wankele lijn tussen gekte en gezondheid.

Filmladder
Wednesday 25 April
Thursday 26 April
Saturday 28 April
Sunday 29 April
Monday 30 April
Tuesday 1 May
Wednesday 2 May
Sunday 6 May
Tuesday 8 May
Wednesday 9 May
Sunday 13 May
Tuesday 15 May
Wednesday 16 May
Sunday 20 May
Tuesday 22 May
Sunday 27 May
Tuesday 29 May
Newsletter