image Uitkijk Specials: Sexy Cinema // Feuchtgebiete image Uitkijk Specials: Sexy Cinema // High Art

Uitkijk Specials: Sexy Cinema // Vicky Cristina Barcelona

Regisseur: Woody Allen
Met: Javier Bardem, Penélope Cruz, Scarlett Johansson
Gesproken taal: Engels, Spaans
Ondertiteling: Engels
Info: 2008 | ES, VS | 96 min.

Vicky Cristina Barcelona

In de avonden kijk je het liefst goede films in het donker én in goed gezelschap: de lichten worden gedimd, de gordijnen sluiten, Uitkijkers schuiven aan en de vertrouwde bioscoopkoelkast met bier voor 2,- krijgt een nieuw leven. Wij presenteren Uitkijk Specials, iedere dinsdagavond om 22:00, met de beste films die iedere twee maanden wisselen aan de hand van een ander thema. In april en mei: Sexy Cinema.

De lente is begonnen en ook in de Uitkijk begint het te kriebelen. Buiten wordt het warmer, maar in onze zaal wordt het pas écht heet. In Sexy Cinema draait het allemaal om seks in film. Laat je verleiden door de meest zomerse, subtiele, speelse, expliciete en sexy seks op het witte doek. Seks, seks en nog eens seks. Seks!

Afwisselend vertonen we twee maanden lang iedere dinsdagavond The Dreamers, High Art, Vicky Cristina Barcelona en Feuchtgebiete.

De twee hartsvriendinnen Vicky (Rebecca Hall) en Cristina (Scarlett Johansson) raken tijdens hun bezoek aan het broeierige Barcelona onder de indruk van de ultra-sensuele kunstenaar Juan Antonio (Javier Bardem) en diens mooie, maar knettergekke ex-vrouw (Penélope Cruz). Samen raken ze verwikkeld in een romantisch avontuur dat voor sommige van hen een tragedie en voor andere een wonder is.

De onmogelijke keuze tussen ratio en gevoel maakt deze satirische zedenkomedie, zoals alle films van Woody Allen, een tikje droef en wrang, ondanks de brandende Spaanse zon. Het vurige spel van Cruz leverde haar een Oscar op. ‘Haar beste optreden ooit in een Amerikaanse film.’ (The San Francisco Chronicle)

Filmladder
Wednesday 25 April
Thursday 26 April
Saturday 28 April
Sunday 29 April
Monday 30 April
Tuesday 1 May
Wednesday 2 May
Sunday 6 May
Tuesday 8 May
Wednesday 9 May
Sunday 13 May
Tuesday 15 May
Wednesday 16 May
Sunday 20 May
Tuesday 22 May
Sunday 27 May
Tuesday 29 May
Newsletter