image Suburbicon

Vanaf 8 december: Les Uns et les Autres

Warning: array_pop() expects parameter 1 to be array, string given in /srv/psa04/uitkijk.nl/httpdocs/wp-content/themes/reload-child/functions.php on line 42

Regisseur: Claude Lelouch
Met: Robert Hossein, Nicole Gracia, Geraldine Chapliin
Gesproken taal: Frans, Duits, Russisch, Engels
Ondertiteling: Nederlands
Info: 1981 | FR | 183 min.
Vertoning: december

Les Uns et les Autres

In Les Uns et les Autres van Claude Lelouch volgen we vier families met verschillende nationaliteiten in drie verschillende tijden, die verbonden zijn door de Tweede Wereldoorlog, maar vooral door de muziek.

Vier muzikale families, uit Frankrijk (variété), Amerika (jazz), Duitsland (klassiek) en Rusland (ballet), worden gevolgd van 1936 tot in 1980, wanneer hun diverse wegen en ontwikkelingen zich kruisen op een UNICEF-gala. De fenomenale film neemt een hink-stap-sprong door de geschiedenis en maakt gebruik van bekende en onbekende ware gebeurtenissen. La grande finale toont Maurice Béjarts magische choreografie op Ravels Boléro.

Les Uns et les Autres won de Grote Prijs voor Techniek op het Filmfestival van Cannes en werd genomineerd voor zes Césars, waaronder die voor beste film en beste filmmuziek. De film wordt door velen beschouwd als beste werk van regisseur Claude Lelouch, die spontaniteit en vrijheid van beweging in zijn films probeert te creëren door middel van compacte filmapparatuur en ruimte voor improvisatie van acteurs.

Filmladder
Saturday 25 November
Sunday 26 November
Monday 27 November
Tuesday 28 November
Wednesday 29 November
Sunday 3 December
Tuesday 5 December
Friday 8 December
  • 21:00 - Les uns et les autres
Sunday 10 December
Tuesday 12 December
Thursday 14 December
Sunday 17 December
Tuesday 19 December
Thursday 21 December
  • 21:00 - UITKORT
Sunday 24 December
Tuesday 26 December
Tuesday 2 January
Tuesday 9 January
Tuesday 16 January
Tuesday 23 January
Tuesday 30 January
Newsletter