image Wijnklassieker: Cinema Paradiso image Café Cineville: Kill Bill Volume 2 (35 mm)

Werkteater: Een Zwoele Zomeravond (1982)

Regisseur: Frans Weisz
Met: Marja Kok, Joop Admiraal, Gerard Thoolen
Gesproken taal: Nederlands
Ondertiteling:
Info: 1982 | 95 min.

Vertoning: 29 mei, 21:00 uur

Werkteater: Een Zwoele Zomeravond (1982)

Met trots presenteert Filmtheater de Uitkijk in samenwerking met Auteursvereniging het Werkteater u ‘Retrospectief: Werkteater’. Vier avonden zullen geheel worden gewijd aan het Werkteater. We zullen terugblikken op inspirerende artistieke en eigenzinnige acteurs en de verfilmde voorstellingen gewijd aan de gewone mens. Op 29 mei zal Een Zwoele Zomeravond worden vertoond met inleiding van Cas Enklaar. 

Een Zwoele Zomeravond is als theatervoorstelling gemaakt en pas later verfilmd. Het Werkteater toerde twee zomers lang in een tent langs de Nederlandse zomerfestivals. Regisseurs Frans Weisz, Shireen Strooker en cameraman Robby Müller maakten geen registratie, de film is een heel nieuwe filmbewerking van de voorstelling, waarvoor Marja Kok het filmscenario heeft gemaakt.

Zangduo de Nellico’s, bestaande uit Koos (Helmert Woudenberg) en Nel (Marja Kok), doet haar uiterste best om de viering van het 500 jarige bestaan van het dorp in goede banen te leiden. In een grote circustent staan spectaculaire optredens te wachten en de feestsfeer zit er goed in. Achter de schermen van de show staat de relatie tussen Koos en Nel echter onder spanning. Ook Koos’ klagende vader (Cas Enklaar), rondrennende kinderen en een nerveuze wethouder bieden weinig rust.

De muzikale speelfilm loopt uit tot een chaotisch feest vol maf toneel, swingende liedjes en gênante vertoningen. De film bevat bijzondere karakters van alle leeftijden. De Werkteaterleden spelen zowel kleine kinderen als bejaarde mannen. Gerard Thoolen belichaamt de Surinaamse Mevrouw Emanuels met grote toewijding. De leden laten hiermee hun grote inlevingstalent zien.

Cas Enklaar speelt zeer overtuigend een oude opa in Een Zwoele Zomeravond. Destijds 39 jaar oud, tegenwoordig wat ouder. Enklaar spreekt vóór de vertoning van de film over hoe hij terugkijkt op het maken van de film.

Voor het reserveren van kaartjes kunt u gebruik maken van het onderstaande formulier. Let op: dit formulier is simpel en weet niet wanneer de voorstellingen zijn. Controleer graag van te voren of het tijdstip dat u aanvinkt daadwerkelijk mogelijk is.

Name:*
E-mail:*
Select:*
Datum:*
Tijd voorstelling:*
Aantal kaartjes:*

Filmladder
Dinsdag 30 mei
Woensdag 31 mei
Donderdag 1 juni
Vrijdag 2 juni
Zaterdag 3 juni
Zondag 4 juni
Maandag 5 juni
Dinsdag 6 juni
Woensdag 7 juni
Vrijdag 9 juni
  • 23:00 - Café Cineville: Requiem For A Dream
Zondag 11 juni
  • 21:00 - Klassieker: Seven Samurai
Woensdag 14 juni
Vrijdag 16 juni
  • 23:00 - Café Cineville: Requiem For A Dream
Zaterdag 17 juni
Zondag 18 juni
  • 21:30 - Klassieker: Seven Samurai
Vrijdag 23 juni
  • 23:00 - Café Cineville: Requiem For A Dream
Zondag 25 juni
  • 21:00 - Klassieker: Seven Samurai
Vrijdag 30 juni
  • 23:00 - Café Cineville: Requiem For A Dream
Newsletter