image Loving Vincent image Verwacht: The Shape of Water

You Were Never Really Here

Regisseur: Lynne Ramsay
Met: Joaquin Phoenix, Ekaterina Sasonov, Alessandro Nivola, John Doman
Gesproken taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Info: 2017 | GB | 90 min.
Première: 4 januari

You Were Never Really Here

You Were Never Really Here is een beklemmende drama-thriller, waarin een getraumatiseerde oorlogsveteraan de opdracht krijgt om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen.

Joe, gespeeld door bekroond acteur Joaquin Phoenix (Inherent Vice, Her, The Master), is een gekwelde oorlogsveteraan die als een schaduw door het leven gaat. In dienst van een bevriende privé-detective krijgt hij de opdracht om de vermiste minderjarige dochter van een bekende politicus op te sporen. Wanneer hij haar redt uit een bordeel in Manhattan, raakt hij verstrikt in een wereld van corruptie en wraak. Door zijn opdracht te volbrengen roept Joe een golf van extreem geweld op zich af, wat hij niet zomaar over zich heen laat komen.

You Were Never Really Here is geregisseerd door Lynne Ramsay (We Need to Talk About Kevin) en werd op het Filmfestival van Cannes bekroond met de prijs voor het beste scenario. Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix won de prijs voor beste acteur voor zijn rol als Joe.

“Lynne Ramsay’s portrait of a damaged private contractor is both daring and sickening, bringing to mind Taxi Driver and its notorious antihero” – The Guardian (****)

Filmladder
Wednesday 17 January
Thursday 18 January
Friday 19 January
Saturday 20 January
Sunday 21 January
Monday 22 January
Tuesday 23 January
Wednesday 24 January
Sunday 28 January
Tuesday 30 January
Wednesday 31 January
Thursday 1 February
Wednesday 7 February
Thursday 8 February
  • 21:00 - The Shape of Water
Thursday 15 February
Newsletter