Buffalo ’66

Buffalo ’66

  • Regisseur: Vincent Gallo
  • Cast: Vincent Gallo, Christina Ricci, Anjelica Huston, Ben Gazzara, Mickey Rourke
  • Gesproken taal: English
  • Ondertitel: English
  • Uitgave: 1998
  • Speeltijd: 110 min.
Een man die net uit de gevangenis komt, kidnapt een jonge vrouw - gespeeld door de net volwassen Christina Ricci. Nachtmerriescenario, toch? Fout - in de ‘90s indie-klassieker BUFFALO ‘66 (1998) is dit de setup voor een bizarre komedie. Bajesklant Billy, gespeeld door regisseur Vincent Gallo, heeft danseres Layla (Ricci) nodig. Zij moet doen alsof ze zijn vrouw is, bij zijn knorrige ouders thuis. Maar Billy en Layla groeien dichter naar elkaar toe dan hun zelf lief is..

Buffalo ‘66 werd slecht ontvangen, maar staat tweeëntwintig jaar na dato bekend als een alom geliefde dark comedy met vreemde trekjes en unieke wendingen. De stilistische film schetst zijn personages eerst als karikaturen, maar geeft hen ook diepte en driedimensionaliteit. Visueel gezien is de film ook uniek: het kleurenpalet in scherp contrast met de wilde flashbacks had enorme impact op een breed scala filmliefhebbers.

Hoewel we tegenwoordig niet graag meer met Vincent Gallo gezien zouden worden - zijn vrouwonvriendelijkheid en onvoorwaardelijke steun aan Trump maken hem niet bepaald geliefd in het huidige Hollywood - blijft Buffallo ‘66 te leuk om voorgoed af te schrijven. Christina Ricci, hier nog aan het begin van haar carrière, schittert in een glansrol.

Koop tickets

Woensdag 30 september 202016:40 Grote ZaalTickets »
Newsletter