Dune

Dune

  • Regisseur: Denis Villeneuve
  • Cast: Timothée Chalamet , Rebecca Fergusson , Sharon Duncan-Brewster , Oscar Isaac , Josh Brolin , Dave Bautista , Stellan Skarsgård , Stephen McKinley Henderson , Zendaya , David Dastmalchian , Chang Chen , Charlotte Rampling , Jason Momoa , Javier Bardem
  • Gesproken taal: Engels
  • Ondertitel: Nederlands
  • Uitgave: 2020
  • Speeltijd: 156 min.
Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, de erfgenaam van het Huis Atreides. Hij staat op het punt om met zijn familie de planeet Caladan te verlaten voor Arrakis, een woestijnplaneet die ook bekend staat als ‘Dune’. De nieuwe planeet is rijk aan melange, dat meestal ‘the spice’ genoemd wordt. De unieke drug met levensverlengende, geestverruimende en soms dodelijke krachten wordt beschouwd als het meest waardevolle goed in het hele universum. Er wordt door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om deze kostbare grondstof, dus alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

Dune is een toekomstige Amerikaanse sciencefictionfilm onder regie van Denis Villeneuve. De film is gebaseerd op de gelijknamige roman van auteur Frank Herbert. De lijvige roman van Herbert kreeg in de loop der jaren de reputatie onverfilmbaar te zijn. Na David Lynch, doet nu de regisseur van Arrival en Blade Runner 2049 een poging om het verhaal in beeld en geluid om te zetten. Met een score van niemand anders dan Hans Zimmer, die ook de mogelijkheid had om aan Tenet (2020) van Christopher Nolan mee te werken, maar koos voor Dune omdat hij een fan van het boek was.

De prachtige beelden worden verzorgd door cinematograaf Greig Fraser, en de sterren cast bestaat uit Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zenaya en Javier Bardem.
FILMLADDER
Nieuwsbrief

Fan van de Uitkijk? Zeg het voort!