Heartbreak Cinema: Call Me By Your Name

Heartbreak Cinema: Call Me By Your Name

  • Regisseur: Luca Guadagnino
  • Cast: Armie Hammer , Timothée Chalamet , Michael Stuhlbarg
  • Gesproken taal: Engels
  • Ondertitel: Nederlands
  • Uitgave: 2017
  • Speeltijd: 132 min.
Alles is Liefde. Om een tegengif te bieden voor de Valentijnsdag-commodificatie van de liefde, omarmt De Uitkijk deze februari het gebroken hart. Want, waar liefde is, is liefdesverdriet. De hele maand vertonen we negen films die je hart in duizend stukjes zullen breken. Of je nou net bent gedumpt, je ex je niet meer terug wilt, of je jezelf nog steeds af en toe in slaap huilt om je eerste grote liefde, wees niet getreurd: in De Uitkijk komen in februari alle eenzame zielen samen om zachtjes te snikken in het donker. Huil uit op onze schouders, en je zult zien, er is altijd iemand verdrietiger dan jij. Afwisselend vertonen we de hartverscheurende films Moonlight, Amour, Scenes From a Marriage, La Vie D’Adele, Paris, Texas, Stellet Licht, Mauvais Sang, Call Me By Your Name en The Tale of the Princess Kaguya.

‘Perhaps we were friends first, and lovers second. But then perhaps this is what lovers are.’

Soms gaat het leven over rozen, en soms gaat het over perziken. Je vakantieliefde leek zo perfect voor je te zijn, ondanks het leeftijdsverschil en het feit dat hij zich heeft verloofd met een vrouw. In je hoofd ging het allemaal goed komen. Maar de werkelijkheid was toch hardnekkiger.

Bijna geen enkele andere LGBT-film zorgde voor zo’n storm aan reacties als Call Me By Your Name (2017). Luca Guadagnino’s coming-of-age romance, over de vakantieliefde tussen de 17-jarige Elio en de 24-jarige masterstudent Oliver, werd op alle hoeken van het internet zowel naarstig verdedigd als met de grond gelijk gemaakt. Is het oké om een ongelijke relatie, in feite tussen een volwassene en een minderjarige, zo mooi en poëtisch in beeld te brengen? Die vraag moeten kijkers zelf beantwoorden na het zien van de film. Call Me By Your Name werd geprezen is door critici om verhaal, acteerwerk, cinematografie en meer. De songwriter Sufjan Stevens, bekend om het vangen van droevigheid en liefdesverdriet in zijn muziek, schreef drie liedjes voor de soundtrack. Als er een film was over gebroken harten, dan is het deze wel.

Koop tickets

Maandag 24 februari 202021:00 Grote ZaalTickets »
Newsletter