Heartbreak Cinema: Mauvais Sang

Heartbreak Cinema: Mauvais Sang

  • Regisseur: Leo Carax
  • Cast: Michel Piccoli, Juliette Binoche, Denis Lavant
  • Gesproken taal: French
  • Ondertitel: English
  • Uitgave: 1986
  • Speeltijd: 116 min.
Alles is Liefde. Om een tegengif te bieden voor de Valentijnsdag-commodificatie van de liefde, omarmt De Uitkijk deze februari het gebroken hart. Want, waar liefde is, is liefdesverdriet. De hele maand vertonen we negen films die je hart in duizend stukjes zullen breken. Of je nou net bent gedumpt, je ex je niet meer terug wilt, of je jezelf nog steeds af en toe in slaap huilt om je eerste grote liefde, wees niet getreurd: in De Uitkijk komen in februari alle eenzame zielen samen om zachtjes te snikken in het donker. Huil uit op onze schouders, en je zult zien, er is altijd iemand verdrietiger dan jij. Afwisselend vertonen we de hartverscheurende films Moonlight, Amour, Scenes From a Marriage, La Vie D’Adele, Paris, Texas, Stellet Licht, Mauvais Sang, Call Me By Your Name en The Tale of the Princess Kaguya.

‘You’re not in love.. One day you will understand.’

Het lijkt wel alsof niemand elkaar meer lief heeft. Maar jij hebt de oplossing gevonden. Jij, met je motor en je gare trucjes en je sigaretten en je bravado - jij hebt een oogje op iemand. En zij ook op jou. Jullie moeten maar samen op avontuur, zo lijkt het. Wegrennen van iedereen die het raar vindt. Let’s get crazy.

Bad Blood (1986), in het Frans Mauvais Sang, is een bizar liefdesverhaal van Holy Motors-regisseur Leo Carax. Een vreselijk virus heeft Frankrijk in de greep: iedereen die liefdeloze seks heeft, sterft eraan. Het geneesmiddel is in handen van een mysterieuze Amerikaanse. Een vreemde, rebelse jongen wordt ingehuurd om haar te vinden. Maar hij is druk bezig met iets anders - namelijk zijn gevoelens voor Anna, gespeeld door een jonge Juliette Binoche. Deze film is even wonderlijk als thematisch rijk, en gaat over ware liefde, de aard van seks, en het onbegrip tussen jongeren en ouderen.
Newsletter