Heartbreak Cinema: Paris, Texas

Heartbreak Cinema: Paris, Texas

  • Regisseur: Wim Wenders
  • Cast: Harry Dean Stanton , Nastassja Kinski , Dean Stockwell
  • Gesproken taal: English
  • Ondertitel: No subtitles
  • Uitgave: 1984
  • Speeltijd: 148 min.
Alles is Liefde. Om een tegengif te bieden voor de Valentijnsdag-commodificatie van de liefde, omarmt De Uitkijk deze februari het gebroken hart. Want, waar liefde is, is liefdesverdriet. De hele maand vertonen we negen films die je hart in duizend stukjes zullen breken. Of je nou net bent gedumpt, je ex je niet meer terug wilt, of je jezelf nog steeds af en toe in slaap huilt om je eerste grote liefde, wees niet getreurd: in De Uitkijk komen in februari alle eenzame zielen samen om zachtjes te snikken in het donker. Huil uit op onze schouders, en je zult zien, er is altijd iemand verdrietiger dan jij. Afwisselend vertonen we de hartverscheurende films Moonlight, Amour, Scenes From a Marriage, La Vie D’Adele, Paris, Texas, Stellet Licht, Mauvais Sang, Call Me By Your Name en The Tale of the Princess Kaguya.

‘She was young.. She wanted something. I just couldn’t figure out what it was.’

Zij was het object van jouw affectie. Je wilde haar de wereld wel geven. Had alles voor haar over. Maar dingen tussen jullie liepen stuk. En hoewel je altijd van haar hebt blijven houden, besefte je je: ik ben niet goed voor haar. Ik moet haar laten gaan.

Paris, Texas (1984) is een klassieke Amerikaanse road movie van de Duitser Wim Wenders. De eenzame vreemdeling Travis (gespeeld door Harry Dean Stanton) trekt door Texas op zoek naar zijn verloren zoon en vrouw. Ondertussen moet hij ook in het reine komen met zichzelf en wat hij heeft gedaan in zijn leven. Een western, een road movie, een psychologische reflectie op een moderniteit waarin vaders en moeders scheiden en vaders hun kinderen nooit meer zien? Paris, Texas is open voor interpretatie.

Koop tickets

Woensdag 26 februari 202021:00 Grote ZaalTickets »
Newsletter