Heartbreak Cinema: The Tale of the Princess Kaguya

Heartbreak Cinema: The Tale of the Princess Kaguya

  • Regisseur: Isao Takahata
  • Cast: Aki Asakura, Kengo Kôra, Takeo Chii
  • Gesproken taal: Japanese
  • Uitgave: 2013
  • Speeltijd: 137 min.
Alles is Liefde. Om een tegengif te bieden voor de Valentijnsdag-commodificatie van de liefde, omarmt De Uitkijk deze februari het gebroken hart. Want, waar liefde is, is liefdesverdriet. De hele maand vertonen we negen films die je hart in duizend stukjes zullen breken. Of je nou net bent gedumpt, je ex je niet meer terug wilt, of je jezelf nog steeds af en toe in slaap huilt om je eerste grote liefde, wees niet getreurd: in De Uitkijk komen in februari alle eenzame zielen samen om zachtjes te snikken in het donker. Huil uit op onze schouders, en je zult zien, er is altijd iemand verdrietiger dan jij. Afwisselend vertonen we de hartverscheurende films Moonlight, Amour, Scenes From a Marriage, La Vie D’Adele, Paris, Texas, Stellet Licht, Mauvais Sang, Call Me By Your Name en The Tale of the Princess Kaguya.

‘Just a little longer, to feel the joy of living in this place!’

Niets is permanent, en zelfs de meest innige relaties in ons leven komen ooit tot een einde. Leven in die wetenschap maakt het echter niet makkelijker. Het liefst zouden we voor altijd in de armen van onze geliefdes verkeren.. Maar in ons achterhoofd galmt een stem die zegt: ook dit is vergankelijk.

The Tale Of The Princess Kaguya (2013) was de laatste film van Studio Ghibli-legende Isao Takahata (1935–2018), gebaseerd op een Japans sprookje over een stel die een magische maanbaby in de bamboe vindt. Die baby wordt Prinses Kaguya, een prachtig en levendig meisje die al snel vrienden maakt en leert wat liefde is. Maar iedereen weet dat Kaguya op een dag terug zal moeten keren naar de maan en naar Buddha. Deze hartverscheurende, prachtige animatiefilm is handgetekend in een bijzondere vloeiende penseelstijl en met waterverf-achtergronden. Het is een vrij volwassen animatiefilm met een diep en tragisch thema van sterfelijkheid, verlies en, natuurlijk, heartbreak.

Koop tickets

Vrijdag 28 februari 202021:00 Grote ZaalTickets »
Newsletter