Kajillionaire

Kajillionaire

  • Regisseur: Miranda July
  • Cast: Evan Rachel Wood , Debra Winger , Gina Rodriguez , Richard Jenkins
  • Gesproken taal: Engels
  • Ondertitel: Nederlands
  • Uitgave: 2020
  • Speeltijd: 105 min.
Old Dolio en haar ouders brengen hun dagen door met het oplichten van vrijwel iedereen die ze tegenkomen, overleven van weinig van en riskeren continu het gevaar ontdekt te worden. Het gezin opereert als een professionele maar ook belachelijke groep overvallers, waarin dochter Old Dolio eerder wordt behandeld als een crewlid, dan als een dochter. Op reis van Los Angeles naar New York ontmoet het gezin de onbekende Melanie (Michelle Rodriguez), die niet alleen nieuwe scams, maar vooral veel nieuwe emoties teweegbrengt.

Mirandy July’s nieuwste film KAJILLIONAIRE (2020) Is een excentrieke studie van onconventionele en disfunctionele ouder - kind relaties. Het meest trieste aspect van de relatie tussen Old Dolio en haar ouders is niet dat ze een blutte oplichtersgroep zijn, maar het totale gebrek aan een familiale band en de genegenheid die meestal prominent aanwezig is tussen ouders en hun kinderen.

Hoewel Kajillionaire zich afspeelt in de echte wereld, gedraagt geen enkel personage zich normaal. Dit had kunnen leiden tot een film vol karikaturen, maar in de kundige handen van July weet de film nooit de menselijkheid van haar eigenzinnige personages te verliezen. De film zit vol met melancholische en ongebruikelijke humor, maar zelfs wanneer je lacht, gaat je medeleven uit naar Old Dolio, die wanhopig op zoek is naar verandering. Kajillionaire laat ons geven om personages die niet om elkaar geven.
FILMLADDER
Newsletter