Klassieker: Invasion of the Body Snatchers

Klassieker: Invasion of the Body Snatchers

  • Regisseur: Phillip Kaufman
  • Cast: Donald Sutherland, Brooke Adams, Jeff Goldblum
  • Gesproken taal: Engels
  • Uitgave: 1978
  • Speeltijd: 115 min.
Een reeks organismen drijft langzaam weg van hun thuisplaneet op zoek naar een nieuwe hotspot om op te verzamelen, namelijk planeet aarde. De exacte plaats van hun bestemming? San Francisco natuurlijk, waar anders ter wereld om binnen te vallen dan zo'n zorgeloze en progressieve utopie waar een grootschalige invasie meestal onopgemerkt zal blijven?

Dit is waar Matthew Bennell (Donald Sutherland) om de hoek komt kijken, een relaxte gezondheidsinspecteur die behoorlijk bedreven is in het ontdekken van rattenpoep in restaurantsoep. Terwijl er overal vreemde peulen groeien en mensen links en rechts beginnen te veranderen, wordt de gruwelijke waarheid bevestigd: pod-mensen vervangen de burgers en er is een invasie gaande! Naarmate het aantal indringers toeneemt, worden ze opener, waarna Bennell, die inmiddels getuige is geweest van een poging tot “vervanging", zich realiseert dat hij en zijn vrienden moeten ontsnappen of hetzelfde lot ondergaan, maar wie kan hij vertrouwen om hem te helpen en wie is al gegrepen?

Invasion of the Body Snatchers (1978) is een horror-meesterwerk met als extraatje dat het ook een geweldige sci-fi is. Philip Kaufman maakt een jaren 70 remake van een klassieker uit de jaren 50, waarin hij de diepste kiemen van paranoia extrapoleert, en elk klein paniekmoment in een voortreffelijk schouwspel verandert. Naast het grote gevoel voor mysterie en horror dat de film heeft, is het de dynamische cinematografie van Michael Chapman (Taxi Driver, Raging Bull) die de verontrustende toon van de film echt naar een hoger niveau tilt.

Koop tickets

Zondag 26 september 202121:00 Grote ZaalTickets »
Nieuwsbrief

Fan van de Uitkijk? Zeg het voort!