Read My Lips: 120 BPM

Read My Lips: 120 BPM

  • Regisseur: Robin Campillo
  • Cast: Nahuel Pérez Biscayart, Arnaud Valois, Adèle Haenel
  • Gesproken taal: Frans
  • Ondertitel: Nederlands
  • Uitgave: 2017
  • Speeltijd: 144 min.
Parijs, begin jaren negentig: een groep jonge activisten is wanhopig op zoek naar een geneesmiddel tegen een onbekende dodelijke ziekte. Ze richten zich op de farmaceutische laboratoria die potentiële genezingen behouden, en vermenigvuldigen directe acties, in de hoop hun leven en dat van toekomstige generaties te redden.

Een portret van een zeer reële crisis, in een bepaalde tijd, die inzicht geeft in hoe de situatie zich ontvouwde en hoe die werd bestreden. Terwijl beelden van lichamen en protesten zich met elkaar verwikkelen is er ook een romance gaande in het centrum van deze crisis die ons eraan herinnert waar deze mensen voor vechten. 120 PBM is niet alleen een biopic over de geschiedenis van deze beweging maar vooral een radicaal stukje cinema. Provocerend, uitdagend en voortstuwend, maar ook diep gevoeld, intiem en waar. Een profiel van activisme op zijn meest urgent. Het gaat over mensen die in het leven en de liefde geloven, ongeacht de prijs.

In het kader van Pride 2021 vertoont Filmtheater De Uitkijk eind juli en begin augustus een viertal films waarin we zowel het verzet als de vreugde van de LHBTQ+ gemeenschap laten zien. De titel ‘Read My Lips’ verwijs naar een campagne van het Amerikaanse kunstenaarscollectief Gran Fury, dat actief was in de jaren ‘90 en voortkwam uit de actiegroep ACT UP. ACT UP strijdde voor LHBTQ+ rechten gedurende de aids crisis. De campagne ‘Read My Lips’ was vrolijk, expliciet en met name een zichtbaarheidscampagne: met zoenende stellen op posters wilde het collectief laten zien dat LHBTQ+ personen mensen zijn die gewoon liefhebben, maar tegelijkertijd wilde ze ook informatie verspreiden over HIV en aids, dat dankzij het grote taboe omtrent het virus weinig toegankelijk was.

Koop tickets

Maandag 26 juli 202121:00 Grote ZaalTickets »
Nieuwsbrief

Fan van de Uitkijk? Zeg het voort!