Read My Lips: Jongens

Read My Lips: Jongens

  • Regisseur: Mischa Kamp
  • Cast: Gijs Blom, Ko Zandvliet, Jonas Smulders
  • Gesproken taal: Nederlands
  • Ondertitel: Engels
  • Uitgave: 2014
  • Speeltijd: 78 min.
Samen atletiek doen, samen zwemmen… Tussen Sieger en Marc bloeit de liefde op als ze na een zoveelste estafette-training een kus delen. Het is het begin van een groots intern conflict voor Sieger, die nog niet helemaal kan bolwerken dat hij op jongens valt. Kan hij op tijd voor zichzelf op een rijtje krijgen wat hij wil, voordat hij Marc kwijtraakt? Oh, en dan is er ook nog die estafette-race…

Ko Zandvliet en Gijs Blom schitteren in deze integere film, geregisseerd door Mischa Kamp.
Het regende prijzen voor ‘Jongens’ in 2014, op zowel het Nederlands Film Festival als Cinekid. Maar ook in Tsjechië, Italië en India werd de film groots ontvangen.
Deze film is onderdeel van de reeks 'Read My Lips'.

In het kader van Pride 2021 vertoont Filmtheater De Uitkijk eind juli en begin augustus een viertal films waarin we zowel het verzet als de vreugde van de LHBTQ+ gemeenschap laten zien. De titel ‘Read My Lips’ verwijs naar een campagne van het Amerikaanse kunstenaarscollectief Gran Fury, dat actief was in de jaren ‘90 en voortkwam uit de actiegroep ACT UP. ACT UP strijdde voor LHBTQ+ rechten gedurende de aids crisis. De campagne ‘Read My Lips’ was vrolijk, expliciet en met name een zichtbaarheidscampagne: met zoenende stellen op posters wilde het collectief laten zien dat LHBTQ+ personen mensen zijn die gewoon liefhebben, maar tegelijkertijd wilde ze ook informatie verspreiden over HIV en aids, dat dankzij het grote taboe omtrent het virus weinig toegankelijk was.

Koop tickets

Maandag 2 augustus 202121:15 Grote ZaalTickets »