Read My Lips: The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

Read My Lips: The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert

  • Regisseur: Stephan Elliott
  • Cast: Hugo Weaving, Guy Pearce, Terence Stamp ,
  • Gesproken taal: Engels
  • Ondertitel: Geen
  • Uitgave: 1994
  • Speeltijd: 104 min.
Twee dragqueens en een transgendervrouw gaan een dragshow op voeren in een resort in Alice Springs, een stad in de afgelegen Australische woestijn. Terwijl ze vanuit Sydney naar het westen rijden aan boord van hun lavendelbus, Priscilla, raken de drie vrienden verzeild in verschillende komische situaties vol pech, waarbij ze een aantal vreemde personages tegenkomen, evenals incidenten van homofobie, terwijl ze breken met comfortzones en horizonnen verbreden.

Deze film van Stephen Elliott zit boordevol iconische momenten, van verbluffende kostuums, tot de ongelooflijke podiumshows. Hetgeen dat de film maakt is het optreden van de drie hoofdpersonages door hugo Weaving, Guy Pearce en de fenomenale Terence Stamp. Het geklets tussen hen is vaak vunzig, soms intiem en persoonlijk maar altijd erg grappig. Een voorstelling die je zeker zal bevallen als je van roodtrips, mooie cinematografie en ABBA
houdt.

In het kader van Pride 2021 vertoont Filmtheater De Uitkijk eind juli en begin augustus een viertal films waarin we zowel het verzet als de vreugde van de LHBTQ+ gemeenschap laten zien. De titel ‘Read My Lips’ verwijs naar een campagne van het Amerikaanse kunstenaarscollectief Gran Fury, dat actief was in de jaren ‘90 en voortkwam uit de actiegroep ACT UP. ACT UP strijdde voor LHBTQ+ rechten gedurende de aids crisis. De campagne ‘Read My Lips’ was vrolijk, expliciet en met name een zichtbaarheidscampagne: met zoenende stellen op posters wilde het collectief laten zien dat LHBTQ+ personen mensen zijn die gewoon liefhebben, maar tegelijkertijd wilde ze ook informatie verspreiden over HIV en aids, dat dankzij het grote taboe omtrent het virus weinig toegankelijk was.

Koop tickets

Dinsdag 27 juli 202119:50 Grote ZaalTickets »
Zondag 1 augustus 202117:45 Grote ZaalTickets »