Saison du Cinema: Trainspotting

Saison du Cinema: Trainspotting

  • Regisseur: Danny Boyle
  • Cast: Ewan McGregor, Ewen Bremner, Jonny Lee Miller , ,
  • Gesproken taal: Engels
  • Uitgave: 1996
  • Speeltijd: 92 min.
SAISON DU CINEMA...
Het bioscoopseizoen is reeds geopend en we hebben jullie al met open armen mogen ontvangen. Maar achter de schermen hebben wij nog een projectje op poten gezet…
En het is nu tijd om die groots te onthullen.

Vol trots presenteren wij de ‘Saison du Cinema’!
Het enige echte Uitkijk bier, gebrouwen door Uitkijkers in samenwerking met Spierbier te Mijdrecht. Deze frisse saison houdt je op het puntje van je stoel en is de perfecte verrijking van je bioscoopervaring.
De lancering van ons eigen zomerbiertje gaat gepaard met de vertoning van Trainspotting (1996). Hè, dat is toch een heroïnefilm? Ja, maar ook een klassieker en de favoriete film van onze brouwers. We hopen jullie op 24 juli te zien en met jullie te proosten!

TRAINSPOTTING (1996)
Renton en zijn vrienden leven voor heroïne, door heroïne. In de straten van Edinburgh halen ze de gekste fratsen uit om aan de volgende hit te kunnen komen. Renton’s doel om uit zijn verslaving te komen brengt hem in een uitputtende afkick-loop, onder . Zijn vrienden maken het hem echter niet makkelijk. De gewelddadige Begbie die regelmatig een gevecht in het café start en de brutale Sick Boy, die beweert af te kunnen kicken wanneer hij maar wil, trekken hem telkens weer het aanlokkelijke heroïnehol van de leeuw in. En dan is er ook nog de veertienjarige Diane, die iets van Renton wil…
Deze film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Irvine Welsh, wordt door vele filmcritici beschouwd als een van de beste films uit de jaren ‘90. De iconische soundtrack is gespekt met nummers van Lou Reed, Iggy Pop en uiteraard dance-klassieker Born Slippy van Underworld.

Koop tickets

Zaterdag 24 juli 202121:00 Grote ZaalTickets »
Zondag 25 juli 202114:20 Grote ZaalTickets »
Vrijdag 30 juli 202121:00 Grote ZaalTickets »
Woensdag 4 augustus 202119:15 Grote ZaalTickets »