The Shining

The Shining

  • Regisseur: Stanley Kubrick
  • Cast: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd
  • Gesproken taal: Engels
  • Uitgave: 1980
  • Speeltijd: 146 min.
Hereeee's Johnny! Vanwege het 40-jarige jubileum brengt Warner Bros horror-meesterwerk THE SHINING (1980) van Stanley Kubrick opnieuw uit, en wel een gestaureerde en extended edition met 20 minuten extra materiaal! Kom vanaf 29 oktober griezelen bij deze iconisch film in de Uitkijk!

In een poging om af te komen van zijn aanhoudende writer’s block neemt Jack Torrance (Jack Nicholson) een baan aan als winterconciërge van het afgelegen Overlook Hotel, en verhuist hij samen met zijn vrouw Wendy (Shelley Duval) en zoon Danny (en Danny Lloyd) naar Colorado. Het schrijven wil echter nog steeds niet vlotten, en zoon Danny wordt geplaagd door paranormale visioenen. Jack ontdekt langzaamaan de duistere geheimen van het hotel en begint zijn verstand te verliezen.

The Shining is een ijzersterke verfilming van het gelijknamige boek van Stephen King. Aanvankelijk werd de film verdeeld ontvangen, maar later bereikte de film een cultusstatus. Stanley Kubrick heeft een groot deel van het hotel voor de film laten bouwen en experimenteerde met een nieuwe manier van filmen, wat resulteert in veel prachtige stationaire shots.

Koop tickets

Vrijdag 27 november 202015:45 Grote ZaalTickets »
Newsletter