Uitkijk Specials: Badlands

Uitkijk Specials: Badlands

  • Regisseur: Terrence Malick
  • Cast: Sissy Spacek, Martin Sheen, Warren Oates, Ramon Bieri, Alan Vint
  • Gesproken taal: English
  • Ondertitel: None
  • Uitgave: 1973
  • Speeltijd: 94 min.
Golvende maïsvelden, zachte voice-overs en filosofische vragen. Dat moet wel een film zijn van regisseur Terrence Malick. Hij heeft een oog voor schoonheid en een affiniteit met menselijke tragedie, vooral als die voortkomt uit de wens zich te ontworstelen van een beknellende samenleving.

Malick is inmiddels 76 jaar oud, maar laat zich niet stoppen: ook dit jaar komt er weer een nieuwe film van hem uit. Om dat te vieren, haalt Filmtheater de Uitkijk vier van zijn mooiste en meest diepzinnige klassiekers uit het archief.

Badlands (1973) was Malick's regiedebuut. De film, losjes gebaseerd op echte gebeurtenissen, volgt een 15-jarig tienermeisje die samen met haar criminele vriend de "badlands" van Montana intrekt om aan de politie te ontkomen. Indertijd werd de film gezien als een revolutionaire stap in Hollywood. Malick had het project gefinancierd met eigen geld en dat van donateurs, in plaats van zich te laten betalen door een grote studio, en had daarmee ongekende artistieke vrijheid. Als resultaat werd Badlands een poëtische film met een overvloede aan thema's: leven, dood, liefde en samenleving. De film werd ook een doorbraak voor jonge actrice Sissy Spacek.

Koop tickets

Dinsdag 3 maart 202022:05 Grote ZaalTickets »
Dinsdag 31 maart 202022:00 Grote ZaalTickets »
Newsletter