Uitkijk Specials: Boyz N the Hood

Uitkijk Specials: Boyz N the Hood

  • Regisseur: John Singleton
  • Cast: Cuba Gooding, Jr.Laurence Fishburne, Hudhail Al-Amir ,
  • Gesproken taal: Engels
  • Ondertitel: Engels
  • Uitgave: 1991
  • Speeltijd: 112 min.
Wie het afgelopen jaar opgehokt heeft gezeten in zijn of haar huisje weet maar al te goed: Een goede buur is noodzakelijk voor een fijn leven. In de reeks UITKIJK SPECIALS: SHARED WALLS leggen we aan de hand van vier waanzinnige titels de relatie tussen buren en buurtgenoten bloot. Soms wankel, soms ronduit vijandig, soms juist beregezellig… Maar altijd intens. Van Amsterdamse krakers via New Yorkse toneelschrijvers tot straatjochies in South Central L.A.: Men is op elkaar aangewezen en er wordt meer gedeeld dan alleen de muren. Nodig je favoriete buurvrouw uit en kom genieten van deze Uitkijk Specials!

Boyz n the Hood (1991) is het populaire, succesvolle coming of age verhaal van John Singleton die maatschappelijke kritiek levert op de omstandigheden in het zuiden van centraal Los Angeles, waar tieners dagelijks betrokken zijn bij vuurgevechten en drugshandel.
We volgen het leven van drie jonge mannen in de Crenshaw ghetto, waar vragen over ras, relaties, geweld en toekomstperspectieven een effect hebben op hun dagelijkse doen en laten.
Singleton toont de harde realiteit van deze omgeving en creëert een sfeer van alomtegenwoordige bedreigingen door tal van kleine elementen samen te voegen. De emoties lopen hoog op maar vergeet niet ook te lachen, want er is nog genoeg humor te vinden tussen de scherpe dialogen en schrikbarende geluiden door.

De eerste speelfilm van de destijds pas 23 jarige John Singleton, die de jongste genomineerde ooit werd voor Beste Regie. Tevens het acteerdebuut van Ice Cube en Cuba Gooding Jr, met ook Laurence Fishburne in de hoofdrol.
Nieuwsbrief

Fan van de Uitkijk? Zeg het voort!