Uitkijk Specials: Exotica

Uitkijk Specials: Exotica

  • Regisseur: Atom Egoyan
  • Cast: Bruce Greenwood , Mia Kirshner , Don McKellar , Arsinée Khanjian , Elias Koteas
  • Gesproken taal: English
  • Ondertitel: None
  • Uitgave: 1994
  • Speeltijd: 103 min.

De Uitkijk Specials van oktober en november staan in het teken van vaders en dochters, een relatie die vaak vergeten wordt. Vaak gaat de aandacht uit naar moeder-dochter of vader-zoon relaties. Desalniettemin of eigenlijk juist daarom vertonen wij de komende maanden vijf pareltjes van films die een ode brengen aan vaders en dochters. Laat je meenemen door de clowneske Winfried in Toni Erdmann, de onderwatertovernaar die zijn dochter maar niet kan loslaten in het sprookje Ponyo of de rouwende Francis in Exotica. Stuk voor stuk vaders die zielsveel van hun dochters houden maar niet altijd even goed weten hoe. Zoals altijd worden de Uitkijk Specials iedere dinsdagavond vertoond om 22.00.


Francis (Greenwood) heeft zijn dochter recent verloren en raakt tijdens zijn nachtelijke bezoekjes in de ban van de verleidelijke danseres Christina (Kirshner). Christina wordt echter goed in de gaten gehouden door Eric (Koteas), de impulsieve en jaloerse diskjockey en tevens ex-vriend van Christina. 

Op een avond probeert Francis Christina aan te raken, wat bij Eric niet in goede aarde valt. Via een andere vaste klant genaamd Thomas lukt het Francis echter toch in contact te komen met Christina. De film, briljant geregisseerd en met betoverende muziek, werkt vanaf dat moment als een letterlijke ontkleding van de personages, en vooral van een man die wordt opgejaagd door zijn verleden.

Koop tickets

Dinsdag 5 november 201922:00 Grote ZaalTickets »
Newsletter