Uitkijk Specials: Father and Daughter + Sink or Swim

Uitkijk Specials: Father and Daughter + Sink or Swim

  • Cast:
  • Gesproken taal: English
  • Ondertitel: None
  • Speeltijd: 60 min.

De Uitkijk Specials van oktober en november staan in het teken van vaders en dochters, een relatie die vaak vergeten wordt. Vaak gaat de aandacht uit naar moeder-dochter of vader-zoon relaties. Desalniettemin of eigenlijk juist daarom vertonen wij de komende maanden vijf pareltjes van films die een ode brengen aan vaders en dochters. Laat je meenemen door de clowneske Winfried in Toni Erdmann, de onderwatertovernaar die zijn dochter maar niet kan loslaten in het sprookje Ponyo of de rouwende Francis in Exotica. Stuk voor stuk vaders die zielsveel van hun dochters houden maar niet altijd even goed weten hoe. Zoals altijd worden de Uitkijk Specials iedere dinsdagavond vertoond om 22.00.


Father and Daughter [8.30 min]

Deze prachtige korte animatiefilm gaat over een dochter die haar vader verliest. Het meisje keert regelmatig terug naar de plek waar ze haar vader voor het laatst zag. Deze zoektocht naar haar vader herhaalt zich in verschillende levensfases en seizoenen. De film kreeg een groot aantal prijzen, waaronder de Oscar voor beste korte animatiefilm in 2001.

Sink or Swim [70 min]

Sink or Swim is een dubbelportret van een vader die meer om zijn werk geeft dan om zijn familie en van een dochter wiens ontwikkeling in sterke mate bepaald wordt door zijn gedrag. In zesentwintig korte verhaaltjes beschrijft een meisjesstem op een poëtische manier de gebeurtenissen uit haar jeugd, welke van grote invloed zijn geweest op haar persoonlijkheid en gedachten over vaderschap, werk en relaties.

 

Koop tickets

Dinsdag 26 november 201922:00 Grote ZaalTickets »
Newsletter