Uitkijk Specials: L’Opera Mouffe + shorts

Uitkijk Specials: L’Opera Mouffe + shorts

  • Cast:
  • Speeltijd: 75 min.
De Uitkijk gaat verder met het wel of niet maken van baby’s, want wij vertonen in één avond drie korte films als onderdeel van de specials-reeks van juli & augustus.

L’Opéra-Mouffe (1958) - Agnès Varda (16 min) (FR)
Window Water Baby Moving (1959) - Stan Brakhage (13 min) (ENG)
Joyce at 34 (1972) - Joyce Chopra, Claudia Weill (28 min)

L’Opéra-Mouffe van Agnès Varda is als een pagina's uit het notitieboekje van een schrijver. Zwanger van haar eerste kind, gaat Varda de straten van de oude Romeinse wijk in het Quartier Latin op en speelt met haar camera. We krijgen onderwerpen als jonge liefde, ouder worden, angst, dronkenschap, schoonheid, lelijkheid en een gezwollen gevoel te zien.

Window Water Baby Moving is een verbluffende korte experimentele film van Stan Brakhage die de geboorte van zijn eerste kind op zeer grafische en expliciete manieren filmt. Het is een viering
van het leven en legt de schoonheid en gruwel van de geboorte van een kind zo duidelijk vast dat je gedurende 13 minuten door een boel emoties zult gaan.

Joyce at 34 is een persoonlijke mini autobiografische documentaire van Joyce Chopra over een regisseur die moeder wordt. Rechttoe rechtaan, verfrissend niet-egocentrisch en als resultaat een tijdcapsule van gevoelens over moederschap en carrière in de vroege jaren ’70. Joyce onthult haar eigen kwetsbaarheid, die van haar man, moeder en vriendinnen met een zoetheid en tederheid.

Koop tickets

Dinsdag 26 juli 202222:00 Grote ZaalTickets »
Dinsdag 23 augustus 202222:00 Grote ZaalTickets »
Nieuwsbrief

Fan van de Uitkijk? Zeg het voort!