Uitkijk Specials: Man Bites Dog

Uitkijk Specials: Man Bites Dog

  • Regisseur: Benoît Poelvoorde, Rémy Belvaux, André Bonzel
  • Cast: Benoît Poelvoorde, Rémy Belvaux, Jenny Drye
  • Gesproken taal: French
  • Ondertitel: English
  • Uitgave: 1992
  • Speeltijd: 95 min.


Afgelopen zomer vertrokken twee van onze geliefde collega's naar het Zuiden. Ze verlieten hun vertrouwde bioscoop om hun aspiraties binnen de filmwereld op een andere manier na te jagen. België is daarvoor geen vreemde keus, want het land heeft een reeks zeer talentvolle filmmakers op haar naam staan. Met de Uitkijk Specials van december en januari geven wij daarom een kleine ode aan onze oud-uitkijkers, maar met name natuurlijk aan de Belgische Cinema.
We vertonen het sociaal realistische en nog altijd relevante La Promesse van de gebroeders Dardennes. Met Man Bites Dog vullen we het programma aan met een lugubere maar desalniettemin bijzonder sterke mockumentary. Uiteraard keert ook de fenomenale Chantal Akerman terug op ons grote doek, van haar zien we Toute Une Nuit, een filmisch collage over liefde en afwijzing in de nacht van Brussel. De laatste titel uit de serie is van de hand van Felix van Groeningen met zijn romanverfilming De Helaasheid der Dingen; een komisch maar ook poëtisch verhaal over het fictieve Belgische dorpje Reetveerdegem.
Ben is een charismatische seriemoordenaar. Hij wordt gevolgd door een filmcrew die hem filmt tijdens zijn sadistische avonturen voor een documentaire. Ben neemt hen overal mee naartoe. De filmcrew raakt meer en meer betrokken bij het moorden.

 
Newsletter