Uitkijk Specials: Me and You and Everyone We Know

Uitkijk Specials: Me and You and Everyone We Know

  • Regisseur: Miranda July
  • Cast: John Hawkes, Miranda July, Miles Thompson
  • Gesproken taal: Engels
  • Ondertitel: Nederlands
  • Uitgave: 2005
  • Speeltijd: 95 min.
Eigenzinnig, mooi, eerlijk en hilarisch: Miranda July's ME AND YOU AND EVERYONE WE KNOW (2005) is een poëtische en indringende observatie van hoe mensen worstelen om met elkaar in contact te komen in een geïsoleerde en moderne wereld.

De film volgt een los narratief dat zijn verhaal vertelt door een portret te presenteren van verschillende gedetailleerde en uitgewerkte personages. Centraal staat de ontluikende romance tussen Richard, een onlangs gescheiden schoenenverkoper met een vreemde filosofische inslag, en Christine (gespeeld door July zelf), een afstandelijke maar bedachtzame kunstenaar die verlangt naar romantiek en liefde. We maken kennis met de andere volwassenen die rond het dagelijkse bestaan van Richard en Christine cirkelen, en halverwege de film begint July zich te verdiepen in de routines en ontdekkingen van Richards kinderen. Zesjarige Robby, heeft een gewaagde internetromance met een vreemde, en zijn veertienjarige broer Peter vormt een proefkonijn voor zijn buurtmeisjes.

July toont via persoonlijke en originele verhalen met succes de onschuld van de kindertijd, de seksuele nieuwsgierigheid van tieners en de complexe emoties van volwassenheid. Me and You and Everyone We Know is July’s eerste speelfilm en won de speciale juryprijs op Sundance en de Camera d'Or in Cannes.

Koop tickets

Dinsdag 1 december 202022:00 Grote ZaalTickets »
Dinsdag 29 december 202022:00 Grote ZaalTickets »
Dinsdag 26 januari 202122:00 Grote ZaalTickets »
Newsletter