Uitkijk Specials: Nowhere

Uitkijk Specials: Nowhere

  • Regisseur: Gregg Araki
  • Cast: James Duvall, Kathleen Robertson en Christina Applegate
  • Gesproken taal: Engels
  • Uitgave: 1997
  • Speeltijd: 82 min.
L.A. is like… nowhere. Everyone who lives here is lost.”

Ontvoeringen door buitenaardse wezens, slechte acid trips, fluïde seksualiteit, zelfmoorden, bizarre sterfgevallen, Gregg Araki's Nowhere (1997) gaat heen en weer van harde realiteit naar humor, en slaagt er in om ze samen te voegen tot een vreemde en vermakelijke mix. Nowhere is het laatste deel van zijn Teen Apocalypse-trilogie, na Totally Fucked Up uit 1993 en The Doom Generation uit 1995.

Araki's films bevatten over het algemeen mooie jonge acteurs, die zowel drugs als elkaar gebruiken, terwijl ze doomy dialogen houden waarin de nadruk ligt op de vervreemdende effecten van consumptiecultuur. Araki gebruikt in zijn werk avant-gardistische vormen van esthetiek en narratief, waardoor zijn films niet makkelijk te categoriseren zijn.

Nowhere volgt deze formule, maar voegt er een buitenaards wezen in een rubberen pak aan toe. We zijn in het glimmende Los Angeles en volgen een groep tieners die proberen hun levens en emoties op een rijtje te krijgen, terwijl hun bizarre dingen overkomen. Alles is toegestaan in deze flitsende, neon-gekleurde wereld. In plaats van een plot is er de wens van de meeste personages om naar "het grootste feest van het jaar" te gaan, waar het uiteindelijk helemaal mis zal gaan. Met o.a. James Duvall, Kathleen Robertson en Christina Applegate.

Waarschuwing: veel flitsen, geweld en bloed.

Koop tickets

Dinsdag 29 juni 202122:00 Grote ZaalTickets »