Uitkijk Specials: The Host

Uitkijk Specials: The Host

  • Regisseur: Bong Joon Ho
  • Cast: Kang-ho Song, Byun Hee-Bong, Park Hae-il ,
  • Gesproken taal: Koreaans
  • Ondertitel: Engels
  • Uitgave: 2006
  • Speeltijd: 120 min.
Een waanzinnige komedie-drama-monsterfilm, over een jong meisje dat door een gigantisch inktvis-achtig wezen wordt gegrepen, waarna haar verknipte familie op missie gaat om het monster op te sporen dat chaos en moord veroorzaakt aan de oevers van de Han-rivier in Seoul. Voeg wat politiek commentaar toe over de incompetentie van de politie in Korea, het arrogante beleid van het Amerikaanse leger in het buitenland (en hoe de Koreaanse regering hen toedient), en overheidsgeklungel in het algemeen, en je hebt de derde speelfilm van Bong Joon Ho: The Host (2006).

Het uitgangspunt van de film is vervuiling door chemicaliën die in de Han-rivier worden gedumpt, (dit is gebaseerd opeen echte gebeurtenis). Hoewel het deels sociaal commentaar en deels een moreel verhaal is over de gevaren van schade aan onze natuurlijke omgeving, zit er ook veel humor in het verhaal.
De CGI uit jaren '00 zijn niet zo spectaculair, maar al het andere is dat wel. De personages, de spanning, de satire. Bongs genialiteit slaat weer toe. Fun fact: Het monster in de film, kreeg de bijnaam Steve Buscemi door regisseur Bong Joon Ho en de ontwerper ervan. Blijkbaar waren ze onder de indruk van zijn rol in Fargo, en vonden ze dat hij de ideale schurk was om hun wezen op te baseren.

Koop tickets

Zaterdag 25 september 202116:30 Grote ZaalTickets »
Dinsdag 12 oktober 202122:00 Grote ZaalTickets »
Nieuwsbrief

Fan van de Uitkijk? Zeg het voort!