Uitkijk Specials: The Thin Red Line

Uitkijk Specials: The Thin Red Line

  • Regisseur: Terrence Malick
  • Cast: Jim Caviezel, Sean Penn, Nick Nolte, George Clooney, Adrien Brody, John Cusack, Elias Koteas, Ben Chaplin, Woody Harrelson, John Travolta
  • Gesproken taal: English
  • Ondertitel: None
  • Uitgave: 1998
  • Speeltijd: 170 min.
Golvende maïsvelden, zachte voice-overs en filosofische vragen. Dat moet wel een film zijn van regisseur Terrence Malick. Hij heeft een oog voor schoonheid en een affiniteit met menselijke tragedie, vooral als die voortkomt uit de wens zich te ontworstelen van een beknellende samenleving.

Malick is inmiddels 76 jaar oud, maar laat zich niet stoppen: ook dit jaar komt er weer een nieuwe film van hem uit. Om dat te vieren, haalt Filmtheater de Uitkijk vier van zijn mooiste en meest diepzinnige klassiekers uit het archief.

Met The Thin Red Line (1998) keerde Malick terug van een 20-jaar durende pauze in zijn filmcarrière. Deze film was een poëtische, fragmentarische bestudering van oorlog, met als nominale setting het Pacifische theater waar Amerikaanse troepen zich bevonden tijdens WOII. Malick volgt meerdere personages op de voet en duikt diep in hun psyche. Elk mens heeft zijn eigen waarheid, toont de film aan, en objectiviteit is onmogelijk met al die verschillende perspectieven. Ook het publiek wordt gevraagd zich in te spannen tijdens het kijken van dit ongebruikelijke oorlogsepos. Malick toont zich opnieuw een idiosyncratische regisseur, met niemand te vergelijken. The Thin Red Line blijft, ook jaren na dato, één van de meest significante arthouse-films over oorlog ooit gemaakt.

Koop tickets

Dinsdag 25 februari 202021:00 Grote ZaalTickets »
Dinsdag 24 maart 202021:00 Grote ZaalTickets »
Newsletter