Uitkijk Specials: The Tree Of Life

Uitkijk Specials: The Tree Of Life

  • Regisseur: Terrence Malick
  • Cast: Brad Pitt , Sean Penn , Jessica Chastain , Fiona Shaw , Irence Bedard , Jessica Fuselier , Hunter McCracken , Laramie Eppler
  • Gesproken taal: English
  • Ondertitel: Dutch
  • Uitgave: 2010
  • Speeltijd: 138 min.
Golvende maïsvelden, zachte voice-overs en filosofische vragen. Dat moet wel een film zijn van regisseur Terrence Malick. Hij heeft een oog voor schoonheid en een affiniteit met menselijke tragedie, vooral als die voortkomt uit de wens zich te ontworstelen van een beknellende samenleving.

Malick is inmiddels 76 jaar oud, maar laat zich niet stoppen: ook dit jaar komt er weer een nieuwe film van hem uit. Om dat te vieren, haalt Filmtheater de Uitkijk vier van zijn mooiste en meest diepzinnige klassiekers uit het archief.

The Tree of Life (2011) is dé Terrence Malick-film die het grootste publiek bereikte. Dromerig, mysterieus en filosofisch: deze film combineert het levensverhaal van een jonge Amerikaanse man met een gedachtengang over het ontstaan van de Aarde en al het leven. Als geen ander weet Malick de kijker te laten vóélen, maar wat ze precies voelen, dat zit zo diep dat het moeilijk te beschrijven is. The Tree of Life is een ervaring, zoals we gewend zijn van Malick uiterst ambitieus, zich niks aantrekkend van wat de wereld vindt, en ongetwijfeld een film die een sterke erfenis zal achterlaten.

De film wordt in de Uitkijk op 35 MM vertoond.

Koop tickets

Dinsdag 17 maart 202021:00 Grote ZaalTickets »
Newsletter