Zomergasten op het witte doek

Zomergasten op het witte doek

  • Cast:
  • Uitgave: 2021
  • Speeltijd: 120 min.
Bekijk van zondag 18 juli tot en met 22 augustus alle zes afleveringen van Zomergasten, gepresenteerd door presentator, tekstschrijver en programmamaker Janine Abbring, live op het grote doek in hartje Amsterdam. Zomergasten is een drie uur durend live interviewprogramma waarin bekende gasten uit cultuur, wetenschap en bedrijfsleven worden uitgenodigd om hun favoriete televisieavond samen te stellen aan de hand van tv- en filmfragmenten. Beleef het ultieme Zomergasten-gevoel: onderuitgezakt in het pluche krijg je een koel glas prosecco en twee verschillende huisgemaakte hapjes.

DE GASTEN:

▶ 18 juli | Floris Alkemade (Sint-Oedenrode 1961)
Architect en Rijksbouwmeester Floris Alkemade opent het nieuwe seizoen van VPRO Zomergasten. Deze zomer neemt Alkemade na zes jaar afscheid als Rijksbouwmeester. Tijdens zijn termijn presenteerde hij namens het College van Rijksadviseurs Panorama Nederland, een toekomstperspectief voor de inrichting van Nederland, met als hoofdthema’s water, boerenland, verstedelijking en duurzame energie. Tijdens de coronacrisis verscheen zijn essay De toekomst van Nederland: de kunst om van richting te veranderen.
Meer informatie: https://www.vpro.nl/programmas/zomergasten/kijk/afleveringen/2021/floris-alkemade.html

▶ 25 juli | Roxane van Iperen (Nijmegen, 1976)
Schrijver en jurist Roxane van Iperen werd bij een groot publiek bekend met ’t Hooge Nest, waarmee ze de Opzij Literatuurprijs 2019 won en de shortlist van de NS Publieksprijs 2020 behaalde. Van Iperen schrijft boeken – zowel romans als non-fictie – essays en columns. Ze schreef dit jaar het Boekenweekessay, getiteld De genocidefax, en hield de 4 mei-lezing.
Meer informatie: https://www.vpro.nl/programmas/zomergasten/kijk/afleveringen/2021/roxane-van-iperen.html

▶ 1 augustus | Robert Vermeiren (Gent, 1968)
Robert Vermeiren is hoogleraar kinder- en jeugdpsychiatrie en sub afdelingshoofd van LUMC Curium, academisch centrum voor kinderen met ernstige psychische problemen. De Vlaming Vermeiren geldt al decennialang als het boegbeeld van de Nederlandse kinderpsychiatrie en vestigde zich onder meer met functies als voorzitter van de afdeling kinderpsychiatrie bij de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie en hoofdredacteur van vakblad De Psychiater.
Meer informatie: https://www.vpro.nl/programmas/zomergasten/kijk/afleveringen/2021/robert-vermeiren.html

▶ 8 augustus | Sevdaliza (Teheran, 1987)
Sevda Alizadeh, artiestennaam Sevdaliza, is een Iraans-Nederlandse zangeres, componist en producer. Sinds het debuutalbum Ison uit 2017 vestigde zij haar naam internationaal met introspectieve songs, die laveren tussen trip hop, R&B en klassiek, en met haar visueel krachtige video’s en live-shows.
Meer informatie: https://www.vpro.nl/programmas/zomergasten/kijk/afleveringen/2021/sevda-alizadeh.html

▶ 15 augustus | Alfred Birney (Den Haag, 1951)
Birney is auteur van een groot oeuvre van romans, novellen, verhalen en essays, waarin zijn Nederlands-Indische familiegeschiedenis een centrale rol speelt. Na dertig jaar schrijverschap voor een select publiek brak hij in 2017 door bij het grote publiek met zijn, grotendeels autobiografische, roman De tolk van Java. Het boek werd bekroond met de Libris Literatuurprijs en meer dan 120.000 exemplaren werden verkocht. Een succesvolle toneelbewerking ging het land door totdat de coronacrisis uitbrak.
Meer informatie: https://www.vpro.nl/programmas/zomergasten/kijk/afleveringen/2021/alfred-birney.html

▶ 22 augustus | Hans Klok (Purmerend, 1969)
Niet Las Vegas, maar een circustent in het Utrechtse Griftpark vormt deze zomer het decor van het nieuwe programma van Hans Klok, Hans Klok & Friends. Noodgedwongen keerde Nederlands beroemdste illusionist terug uit het Amerikaanse walhalla van het entertainment, dat als gevolg van de lockdown veranderde in een spookstad. Hans Klok  sluit op 22 augustus het nieuwe seizoen van VPRO Zomergasten af.   https://www.vpro.nl/programmas/zomergasten/kijk/afleveringen/2021/hans-klok.html

Tickets:
Regulier: 11,- (inclusief prosecco en twee huisgemaakte hapjes) | Cineville geldig (vrijwillige bijdrage voor prosecco & hapjes)

Koop tickets

Zondag 25 juli 202120:00 Grote ZaalTickets »
Zondag 1 augustus 202120:00 Grote ZaalTickets »
Zondag 8 augustus 202120:00 Grote ZaalTickets »
Zondag 15 augustus 202120:00 Grote ZaalTickets »
Zondag 22 augustus 202120:00 Grote ZaalTickets »
Nieuwsbrief

Fan van de Uitkijk? Zeg het voort!